SEC’den Bu Bitcoin Borsasına Talep: Altcoin Ticaretini Durdur!

Finance Times’a göre Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir zamanlar Bitcoin (BTC) hariç tüm kripto para birimleri için ticaretin geçici olarak askıya alınmasını talep ettiğini açıkladı. Haber, SEC’in 6 Haziran 2023’te Coinbase’e karşı açtığı ve borsayı SEC’in menkul kıymet olarak kabul ettiği kripto para birimlerini uygun kayıt olmadan listelemekle suçlayan davanın ardından geldi. Brian Armstrong, davayı açmadan önce SEC’in Coinbase’in Bitcoin haricinde platform tarafından desteklenen 200’den fazla kripto para birimini listeden çıkarmasını şiddetle önerdiğini iddia ediyor. İşte detaylar…

Coinbase’e Bitcoin haricindeki coinler için delist önerisi

Finance Times’a göre Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC’in kendilerine bir zamanlar Bitcoin (BTC) dışındaki tüm kripto para birimleri için ticaretin geçici olarak askıya alınmasını talep ettiğini açıkladı. Yani Brian Armstrong, davadan önce SEC’in Coinbase’e, Bitcoin hariç olmak üzere platform tarafından desteklenen 200’den fazla kripto para birimini listeden çıkarmasını şiddetle tavsiye ettiğini iddia ediyor. Bu hamle, “sadece Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını” ifade ederek diğer tüm kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak kabul edilmesi gerektiğini ima eden SEC Başkanı’nın uzun süredir devam eden duruşuyla uyumlu görünüyor. SEC’in Coinbase’e şunları ilettiği bildirildi:

Bitcoin dışındaki tüm varlıkların menkul kıymet olduğuna inanıyoruz.

Coinbase böyle bir sınıflandırmayı değerlendirmek için kullanılan kriterleri sorduğunda, SEC hiçbir açıklama yapmadı ve sadece şunu belirtti:

Size açıklama yapmamıza gerek yok. Sizin göreviniz Bitcoin dışındaki tüm varlıkları listeden çıkarmaktır.

Coinbase, öneriyi reddetti

SEC’in tavrından etkilenmeyen Coinbase, düzenleyici kurumla “uzlaşmayı” reddederek bu karara uymayı kesin bir dille reddetti. Brian Armstrong  şunları açıkladı:

Uygun bir yasal dayanak olmaksızın Bitcoin dışındaki tüm varlıkların delist edilmesi ABD’deki kripto para endüstrisinin sonunu getirecektir. SEC’in taleplerine uymak kolay bir seçenek olabilir, ancak Coinbase bu yolu seçmeyecektir. Bırakalım mahkeme karar versin.

Birçok kripto şirketi, SEC’nin odağında

Gerçekten de Coinbase’in baskılara boyun eğmesi ve tüm altcoinlerin alım satımını durdurması, SEC’in “argümanını” kabul etmekle eşdeğer olacaktır. Bunun sonucunda muhtemelen bir domino etkisi görülmekte. ABD merkezli diğer kripto şirketlerinin çoğu, SEC’in gözünde “meşru” kuruluşlar olmak istiyorlarsa, listeden çıkmak için benzer gerekliliklerle karşı karşıya kalacaktır. Coinbase, SEC’in incelemesiyle karşı karşıya kalan tek şirket değil. Binance, Binance US, CZ, Celsius Network ve ilgili CEO’ları da dahil olmak üzere kripto alanındaki diğer önde gelen şirketler de kendilerini düzenleyici kurumun hedefinde buluyor.

Coinbase ve SEC arasındaki açmaz, kripto para birimi endüstrisi ve düzenleyici otoriteler arasında süregelen mücadelenin altını çiziyor. Yatırımcıları korumak ve piyasa bütünlüğünü korumak için bir miktar düzenleme gerekli olsa da, mesele sektördeki yenilikçiliği ve büyümeyi tamamen boğmadan teşvik eden dengeli bir yaklaşım bulmakta yatıyor. Coinbase-SEC yasal savaşının sonucu şüphesiz ABD kripto para birimi endüstrisi için geniş kapsamlı etkilere sahip olacaktır. Mahkemenin kararına bağlı olarak, düzenleyiciler ve kripto şirketleri arasında daha uyumlu bir ilişkinin önünü açabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1