SEC Bitcoin Rallisini Ateşleyebilir Mi? BTC İçin Bir İyi Bir Kötü Haber!

SEC’in spot Bitcoin ETF‘ine onay vereceği yönündeki haberler piyasada olumlu bir hava oluştururken BTC bu haberlerle 30.000 doların üzerine çıkmıştı.

Ancak 29.500 dolar seviyelerine geri gelen BTC bu seviyelerde konsolide olmaya devam ediyor.

Bu noktada Matrixport, SEC’in spot Bitcoin ETF’ine vereceği onayın etkilerini değerlendirdi.

Coindesk’in haberine göre, Matrixport araştırma başkanı Markus Thielen, Bitcoin ETF’lerinin SEC tarafından hızlı bir şekilde art arda onaylanmasının BTC için bir sonraki yükselişi tetikleme olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

“SEC’in spot Bitcoin ETF’lerini hızlı ve art arda onaylaması BTC fiyatı üzerinde olumlu bir etki oluşturarak BTC için yükseliş getirebilir.

Ayrıca ETF’ler perakende ve kurumsal sermayeyi sektöre çekebilir. Bu noktada da ETF sağlayıcılarının bu sermayeyi çekmek için önemli pazarlama harcamaları yapması gerekecek.

Ancak sonucunda ETF’ler sağlayıcıları için yıllık 200 milyon dolar getirebilir.”

Thielen raporun sonunda SEC’in ETF onayı için daha fazla zamana ihtiyacı olması halinde bunun BTC fiyatında Eylül ortasında bir düzeltme yaşanması anlamına gelebileceğini söyledi.

Thielen ayrıca, bu olası düzeltmenin yatırımcılara satın almak için fırsat sunduğunu da ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4