SEC Başkanı Yapay Zeka İçin Uyardı: Bu Coinler Düştü!

SEC başkanı Gary Gensler, bir sonraki ekonomik krize yapay zeka teknolojisinin neden olacağını tahmin ediyor. Açıklamaları, AI Coin piyasasının sert düşüşte olduğu dönemde geldi.

Gary Gensler, yapay zeka ve finansal risklerine karşı uyardı

Gensler’in endişeleri, teknolojinin kendisinden ziyade AI’nın karar verme sürecinin opaklığı etrafında dönüyor. SEC başkanı, algoritmaları kullanarak en iyi müşteri getirileri için yarışan birden fazla firmanın piyasada istikrarsızlık ve volailite yaratabileceği konusunda uyarıyor.

Gensler yapay zeka ile ilk kez 1997’de tanıştı. Bu tarihte bir bilgisayar bir Rus satranç şampiyonunu yenerek tarih yazdı. Daha sonra 2019’da Massachusetts Institute of Technology’de ders verirken konuya olan ilgisini yeniden canlandırdı. Başkanın ilgisi, 2020 tarihli bir araştırma makalesi olan ‘Derin Öğrenme ve Finansal İstikrar’da zirveye ulaştı.

Makalede Gensler, mevcut finansal yasaların yapay zekada kullanılan bir algoritma sınıfı olan derin öğrenmenin yarattığı tehlikeleri ele alamayacağını savundu. Kendisine göre geliştiriciler, adil piyasa etiğine aykırı çalışmak için ‘nesnel’ AI işlevlerini düzenleme konusunda sınırsız özgürlüğe sahip.

Gensler’in uyarıları bir yana, Goldman Sachs, AI yatırımlarının uzun vadede ABD GSYİH’sının %2,5 ila %4’üne kadar büyüyebileceğini söylüyor. Ayrıca banka, teknolojinin ana akım haline geldikten sonraki on yıl içinde ekonomik üretkenliği yılda %1 oranında artırabileceğini düşünüyor.

Gary Gensler’ın endişeleri büyük ölçüde teorik

San Francisco merkezli avukat Mark Perlow’a göre, Gensler’in endişeleri yüksek ihtimalle spekülatif sorunları ele alıyor. Kriptoya benzer şekilde, endüstri muhtemelen AI düzenleme tartışmasına öncülük edecek.

OpenAI’den Sam Altman, süper yapay zekanın insan varlığına yönelik gelecekteki tehdidinin potansiyeli konusunda ABD’li yasa koyucularla çoktan görüştü. Hem ChatGPT sahibi hem de Google’ın üst düzey yetkilileri, yakın zamanda, Biden yönetiminin önerdiği çerçevenin ötesinde sorumlu yapay zeka geliştirmeyi teşvik etmek için bir anlaşma imzaladı.

Kripto sektörü de benzer bir yol izledi. SEC’in son kripto yaptırım saldırısı ve ardından endüstri düzenleyici netlik getirme girişimleri geldi. Birkaç yıl önce Coinbase, bir kripto paranın menkul kıymet olup olmadığını öğrenmek için kurallar sunmuştu. Daha sonra, birkaç endüstri yöneticisi yeni yasalar geliştirmek için Kongre’de lobi yaptı. Mevcut kurallardaki boşlukları tespit eden Custodia Bank CEO’su Caitlin Long, Wyoming’de kripto sahipliğini ve merkezi olmayan özerk kuruluşları tanımlayan yasa tasarılarına yardımcı oldu. Şu anda, birkaç kripto yasası Kongre tartışmasını bekliyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Temmuz sonların CFTC daha fazla yetki veren yeni yasa onaylandı.

Bu yapay zeka coin’leri sert düşüyor

Gary Gensler’ın açıklamaları esnasında yapay zeka coin (AI) piyasası sert düşüş gösteriyor. Bugün en fazla değer kaybeden projeler arasında AGRS ve GNY aldı. Listenin genel görünümü şu şekilde:

  1. Agoras: Currency of Tau (AGRS): -%12,19
  2. GNY (GNY): -%11,73
  3. Arcona (ARCONA): -%5,65
  4. ClinTex CTi (CTI): -%5,09
  5. OceanEx Token (OCE): ,%4,58
  6. SelfKey (KEY): -%4,40
  7. 0x0.ai (0x0): -%4,33

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-3