SBF Hakkındaki Düşürülen Suçlama ile Yeniden Karşı Karşıya: İddianame Sunulacak!

İflas eden kripto para borsası FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) hakkında düşürülen suçlama ABD’li savcılar tarafından yeniden dosyaya eklenecek.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) Savcısı Damian Williams 8 Ağustos tarihinde New York Mahkemesi’nden Yargıç Lewis Kaplan’a gönderdiği mektupta, FTX kurucusu SBF hakkında düşürülen siyasi etki kampanyası yürütme suçlamalarını elektronik dolandırıcılık suçlaması kategorisinde yeniden dosyalayacağını açıkladı.

SBF avukatları 8 Mayıs tarihinde mahkemeye verdikleri bir dosyada, Bahamalar’ın SBF’in iadesine yönelik anlaşmasında siyasi etki kampanyasına dair bir suçlama yer almadığı için kurucunun bu suçtan yargılanamayacağını öne sürmüştü. Temmuz ayı sonunda görülen mahkemede, SBF cephesi haklı bulunmuş ve bu suç da dahil bazı suçlamalar düşürülmüştü.

Ancak Williams, siyasi rüşvet suçlamasının aynı zamanda işlenen elektronik dolandırıcılık suçlarının bir parçası olduğunu öne sürdü. Williams, bakanlığın bu suçlamayı elektronik dolandırıcılık kategorisi altında yeniden yönelteceğini belirtti. Savcı, SBF’in sahte siyasi bağışlar aracılığıyla gelirlerinin kaynağını gizlediğini de öne sürdü.

Sanığın, müşteri mevduatlarını kullanarak yürüttüğü siyasi etki kampanyası ana iddianamede yöneltilen elektronik dolandırıcılık şemasının bir parçasıydı. Benzer şekilde ana iddianamede yöneltilen kara para aklama şemasının bir parçası olarak sanık, sahte siyasi bağışlar aracılığıyla elde ettiği haksız kazancın kaynağını gizlemiştir.

Savcı Williams yeni iddianameyi önümüzdeki hafta mahkemeye sunacaklarına da mektubunda yer verdi.

source site-9