Savaş Sürüyor! Dev Bitcoin Borsasından Yeni SEC Hamlesi

Bitcoin ve altcoin borsası Gemini, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı yürüttüğü yasal mücadelede kararlı bir adım attı. SEC’in “Gemini Earn” hizmetiyle ilgili ihlalleri iddia eden davasına yanıt verdi. Buna göre Gemini, New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’nde bir cevap özeti sundu. Detaylara bakalım.

Bitcoin borsasından: SEC iddialarını çevreleyen belirsizlik

Dava, müşterilerin Genesis’e Bitcoin gibi kripto para birimleri ödünç vermelerini sağlayan bir hizmet olan “Gemini Earn “in kayıtsız menkul kıymetler sunarak menkul kıymet düzenlemelerini ihlal ettiğini iddia ediyor. Ancak Gemini’nin 18 Ağustos’ta sunduğu son mahkeme belgeleri, SEC’in iddialarının netlikten yoksun olduğunu savunuyor.

Bitcoin borsası Gemini başvurusunda, “Menkul kıymetler yasasının 5. Bölümünün anlaşılması zor olmadığını” ileri sürüyor. SEC’in yasanın ihlal edildiğini iddia etmek için gerekli şartları açıkça ifade etmediğini iddia ediyor. Bitcoin borsası Gemini ayrıca, mahkemenin SEC’in “karmaşık analizleri” ile uğraşmaması gerektiğini vurguluyor. Gemini ayrıca bunun yerine teklifin bir menkul kıymet olarak nitelendirilip nitelendirilmediğini belirlemek için basit sorular sorması gerektiğini savunuyor.

Gemini’nin açıklık çağrısı

Gemini’nin argümanının yol açtığı sorular var. Bunlar arasında iddia edilen menkul kıymetin ne zaman satıldığı var. Ayrıca, alıcı ve satıcının kim olduğu ve ilgili fiyat gibi önemli sorular da yer alıyor. Kripto para borsasına göre, SEC’in önce kayıt dışı menkul kıymeti tanımlaması gerekiyor. Sonrasında ise bu menkul kıymetle ilgili satış veya teklifi belirtmesi gerekiyor. Bitcoin borsası Gemini, SEC’in bu gerekliliği yerine getirmediğini iddia ediyor.

Gemini, Gemini Earn programı kapsamındaki işlemlerin esasen kredi olduğunu sürekli olarak savunuyor. Böylece mahkemeye SEC’i şikayetini reddetme çağrısı yapıyor. Gemini’yi temsil eden JFB Legal’ın kurucu ortaklarından Jack Baugham’ın 19 Ağustos’taki açıklaması bunu örnekliyor. Buna göre son zamanlarda yapılan açıklamalarda SEC’in argümanının dava süresince geliştiğine dair öneriler var.

Bocalama süreci devam ediyor

Baugham, “SEC bocalıyor. Menkul kıymetin ne olduğuna bile karar veremiyorlar” diyor. Böylece düzenleyici kurumun kredi sözleşmesini menkul kıymet olarak kabul etmekle Gemini Earn programının tamamını menkul kıymet olarak kabul etmek arasında gidip gelen ve Bitcoin borsası Gemini’nin saçma bulduğu tutumunun kafa karıştırıcı olduğunu vurguluyor.

Bitcoin borsası Gemini’nin SEC ile yasal mücadelesi devam ediyor. Diğer taraftan netlik talebi, “Gemini Earn” hizmetine yönelik iddialara meydan okuma konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1