Satış Dalgası Sürüyor! Bitcoin İçin Korkutan Rakam

Bitcoin BTC’nin fiyatında %11’den fazla düşüşe neden olan son çöküş yatırımcıları ve traderları korkutuyor. Diğer taraftan kripto para biriminin madencilerini de etkileyen yaygın yansımalara neden oluyor. Ağ bloklarının doğrulanmasından sorumlu olan Bitcoin madencileri, piyasadaki çalkantı nedeniyle önemli kayıplar yaşadı. Ayrıca son gelişmeler finansal zorluklarını hafifletmek için önemli miktarda BTC satmalarına neden oldu.

Bitcoin madencilik zorluğu rekor seviyeye ulaştı

Bitcoin’in fiyatı yaklaşık 30.000 dolardan 26.000 doların altına düştü. Bitcoin madencileri benzeri görülmemiş zorluklarla karşılaştı. Sıkıntılarına ek olarak, Bitcoin madenciliği zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Madencilik zorluğunun artması genellikle ağ güvenliği için olumlu bir işaret. Ancak madenciler için endişe yaratmakta. Artan zorluk, daha fazla madencinin kâr elde etmek için ağa girmesiyle artan rekabete işaret ediyor. Ayrıca madencilerin kârlılığını potansiyel olarak etkiliyor.

Diğer taraftan madenci rezervleri hızla azalıyor. Buna göre yoğunlaşan rekabet, daha yüksek blok doğrulama karmaşıklığı ve son fiyat çöküşünün ardından ortaya çıkan kombinasyon, madenciler için önemli kayıpları netice verdi. Madenciler bu kayıpları telafi etmek için ayırdıkları Bitcoin BTC’leri satmak zorunda kaldı. Madencilerin rezervlerinde yaklaşık 1.843 milyon BTC yer alıyor. Ayrıca bu sayı 24 saatlik bir süre içinde yaklaşık 1.846 milyon BTC’ye düştü.

Toparlanma potansiyeline bir bakış

Önemli bir hareketle, Bitcoin madencileri bir gün içinde toplu olarak yaklaşık 72,8 milyon dolar tutarında yaklaşık 2.803 BTC sattı. Bu eylem, madenciler arasında artan mali baskılarını ele alma konusundaki aciliyeti yansıtıyor. Madencilik teçhizatlarının devam eden bakım masraflarıyla bağlantılı işletme maliyetleri sürekli olarak artmakta. Diğer taraftan madencileri, masrafları karşılamak için varlıklarını likide etmeye daha da zorlamaktadır.

Madenciler için zorluklar aşikâr durumda. Ancak, rahatlama ihtimali Bitcoin’in fiyatının yeniden canlanmasına bağlı. İzlenmesi gereken kritik bir seviye 26.430 dolar seviyeleri. Buna göre, kripto para biriminin değerinin geri dönmesi halinde bir destek zemini olarak hizmet edebilir. Düşüş eğilimi devam ederse, Bitcoin Haziran ayının en düşük seviyesi olan 25.126 doları yeniden test edebilir.

Türbülans devam ediyor

Bitcoin’in devam eden fiyat türbülansı dikkat çekiyor. Ayrıca bu durum kripto para ekosistemindeki çeşitli oyuncuların birbirine bağlılığının altını çiziyor. Ağ güvenliğine önemli katkılarda bulunan madenciler, piyasa oynaklığı, rekabet ve operasyonel maliyetlerle şekillenen karmaşık dinamikler arasında geziniyor.

Güçlü Sinyal Geldi! Şu An Bitcoin Alma Zamanı mı

Kriptokoin.com olarak baktığımızda kripto piyasası gelişmeye devam ettikçe, Bitcoin madensilerinin stratejileri ve kararları önemli. Buna göre ağ bütünlüğünün ve kendi sürdürülebilirliklerinin korunmasında çok önemli bir rol oynuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1