Santiment Korelasyona İşaret Etti: Bitcoin ve Ethereum Yükselişi İçin Bu Gerekli

Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasasının yükselişi için geleneksel finans dünyası ile arasındaki korelasyonun bozulması gerektiği öne sürüldü.

On-chain analiz platformu Santiment 4 Ağustos tarihinde resmi Twiiter hesabından yaptığı paylaşımında, Bitcoin’in S&P 500 ile olan yüksek korelasyonuna dikkat çekti. Başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların halen daha geleneksel finansın öncü enstrümanlarına sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirten Santiment, olası bir yükseliş senaryosu için bu korelasyonun bozulması gerektiğini hatırlattı.

Benzer bir durumun Ethereum (ETH) içinde geçerli olduğu ifade edilirken Bitcoin, Ethereum, Altın ve S&P 500 özelinde bir karşılaştırma grafiği paylaşıldı. Platform, yatırım ürünleri arasında artan bu korelasyonun küresel piyasalara karşı kurumsal duyarlılığın bir sinyali olduğunu belirterek korelasyonda yaşanacak bir kırılmanın önemini vurguladı.

Santiment ayrıca doların son birkaç haftadır yükselidğine dikkat çekerken tarihsel olarak dolardaki yükselişin piyasalarda geri çekilemeye sebep olduğunun altını çizdi:

Kripto paralar halen daha hisse senetleriyle sıkı bir korelasyon göstererek küresel piyasalara karşı kurumsal duyarlılığa işaret ediyor. Bitcoin ve Ethereum SP500’ün gelgitleriyle sıkı sıkıya bağlılar. Kripto paralar için bir kırılma sinyali korelasyonun azalmasıyla birlikte gelebilir.

Verilere göre son 24 saat içerisinde Bitcoin %0,20 düşerken Ethereum ise %0,12 artış sergiledi. Öte yandan S&P 500 bu süre zarfında %0,35 ve altın ise %0,34 yükseliş yaşadı.


source site-9