Sahte Tweet, Yarım Milyon Dolar Topladı!

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, dün gece ansızın X hesabından bir NFT projesinin tanıtımını yaptı. Bilgisayar korsanlarının eline geçen hesap, sahte tweet yoluyla yarım milyon dolar topladı.

Vitalik Buterin hacklendi

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, dün gece X hesabından bir NFT projesi hakkında tweet attı. İnsanları Poroto-danksharding temalı bir koleksiyonunun mint aşamasına davet eden tweet, kısa sürede yarım milyon dolar topladı. Raporlar hasarın 691.000 doları aştığını söylüyor.

Vitalik’in babası Dmitry Buterin, 9 Eylül’de X’te yayınladığı gönderide oğlunun hesabının ele geçirildiğini duyurdu. Dmitry Buterin, “Bu gönderiyi dikkate almayın. Görünüşe göre Vitalik hacklenmiş. Erişimi yeniden sağlamak için çalışıyor” diye yazdı.

Ethereum geliştiricileri bile kandı

Sonuç olarak bu olay, X’te ‘Bokky Poobah’ olarak bilinen Ethereum geliştiricisi Bok Khoo’nun CryptoPunk NFT koleksiyonunda kayıplara uğradığını iddia etmesine yol açtı. Yayınlandığı tarihte CryptoPunk NFT’nin geçerli taban fiyatı 46,99 Ether idi. Bu da yaklaşık olarak 76.837 dolara eşdeğer.

ZachXBT, 438.200 takipçisini bilgisayar korsanının faaliyetleri hakkında aktif olarak bilgilendiriyor. Geçtiğimiz günlerde şu ana kadar çalınan en değerli NFT’nin 153,62 ETH değerindeki “CryptoPunk #3983” olduğunu, yani yaklaşık 250.543 dolara eşdeğer olduğunu paylaştı.

Vitalik Buterin yeterli önlemleri almadı

“Satoshi 767” isimli bir kullanıcı, Buterin’in X hesabı için yeterli güvenlik önlemlerini uygulamadığını iddia etti. “Bunu söyleyen kişi olmaktan nefret ediyorum. Ancak Vitalik, zayıf operasyon güvenlik görevlisinin sorumluluğunu üstlenmeli ve etkilenenleri tazmin etmelidir” diye yazdı. Saldırıya Vitalik Buterin dikkatsizliğinin yol açtığına inandığını ima etti:

Bunun Vitalik açısından ihmal olmamasının tek yolu, X’ten birinin hesabı dahili olarak ele geçirmesi veya şiddet tehdidinde bulunan bir suçlu tarafından bizzat zorlanmasıdır. Olanların bu olduğundan oldukça şüpheliyim. Büyük ihtimalle bu bir SIM değişimiydi.

Buterin açık bir hedef

Ancak ZachXBT, Buterin’in yüksek profilinin onu çeşitli şekillerdeki bilgisayar korsanlığı girişimlerine açık hale getirdiğini söylüyor. Firma, Vitalik Buterin için dikkat olduğunu öne süren iddialara karşı çıkıyor. Blockchain güvenlik firması “Bunun bir SIM değişimi olup olmadığını henüz bilmiyorsunuz. Vitalik, içeriden birine ödeme yapılabileceği veya panelin kullanılabileceği yeterince büyük bir hedef” açıklamalarına yer verdi. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, dün Pepe Coin’de Telegram hesabının haclendiğini bilidirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1