Rusya CBDC İçin 13 Bankayla Anlaştı!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra batılı ülkeler Rusya’ya bazı ekonomik yaptırımlar uyguladı. Bu ekonomik yaptırımlar karşısında zor anlar yaşayan Rusya kripto para birimlerine yaklaştı.

Kripto para birimlerini kullanarak yaptırımları aşmaya çalışan Rusya’da kripto para ve CBDC çalışmaları devam ediyor.

Bu noktada Rusya’dan yeni bir hamle geldi.

Rusya Merkez Bankası yaptığı açıklamada Rusya’nın önümüzdeki hafta dijital ruble testlerine başlayacağını belirtti.

Gerçek Dijital ruble testleri 15 Ağustos’ta 13 bankayla ve sınırlı müşteri katılımıyla gerçekleşecek.

Pilot katılımcılar, Rusya’nın 11 şehrinde bulunan 30 perakende satış noktasında dijital ruble ile ödeme yapabilecekler.

Rusya Merkez Bankası başkan yardımcısı Olga Skorobogatova gerçek dijital ruble ile testlerin başlaması proje için çok önemli bir aşamayı temsil ettiğini söyledi.

“Gerçek dijital ruble ile pilot testlerin başlatılması, projenin en önemli aşamasıdır.

Bu, zaten endüstriyel bir ortamda dijital ruble platformunun çalışmasını test etmemize, müşterilerin katılımıyla gerekli tüm prosedürleri uygulamamıza, gerekirse süreçleri ayarlamamıza ve müşteri yolunun kullanıcılar için uygun ve anlaşılır olduğundan emin olmamıza olanak sağlayacaktır.

Aşamalı testlerin sonuçlarına dayanarak ve dijital ruble ile operasyonlar için tüm senaryoların pilot uygulamasının başarıyla tamamlanmasına bağlı olarak dijital rubleyi toplu dolaşıma sokmayı planlıyoruz.

2025’ten itibaren vatandaşların ve işletmelerin ulusal dijital para birimini kendi istekleri doğrultusunda aktif olarak kullanabilmelerini bekliyoruz.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5