Risk Sermaye Girişimlerinin Kripto Para Yatırımı Azaldı!

Risk sermayedarları, Bitcoin ve kripto para sektörünü hala 2022 çöküşü ile birlikte anıyor. Kısa vadeli yatırımcıların büyük çoğunluğu geçmişi unutsa da rakamlar sermayedarların hala çekingen davrandığını ortaya koydu.

Reuters’ın haberine göre Bitcoin ve altcoin fiyatları bu yıl toparlansa da kripto girişimlerine olan yatırımlar beş çeyrektir düşmeye devam ediyor.

Risk sermayedarlarının kripto sektörüne yaptığı yatırımlar Nisan-Temmuz döneminde 2,3 milyar dolar civarında kaydedildi. PitchBook, bu rakamın 3 senedir ortaya çıkan en düşük çeyreklik veri olduğunu belirtti. 2023’ün ilk yarısındaki toplam yatırım, 2022’ye kıyasla yaklaşık %75 azaldı.

Yatırımlar Neden Azalıyor?

Kripto para uzmanları yatırımlardaki düşüşün ardında 2022 yılında yaşanan tatsız olayların olduğu yorumunu yaptı. Geçtiğimiz sene iflas eden bir çok kripto şirketi ve FTX sektörü olumsuz etkiledi. Bu gelişmelerin ardından özellikle ABD’de artan regülasyon baskısı, büyük sermaye sahiplerinin çekinmesine neden oluyor.

Uzmanlar, risk sermayedarlarının artık altcoin projelerinden çok kripto altyapısı sağlayan veya blockchain teknolojisi geliştiren şirketlere daha fazla ilgi gösterdiğini tespit etti. Sermaye sahipleri yatırım yaparken daha risksiz ve güvenilir tercihler yapmak istiyor.

PitchBook, VC yatırımlarının yılın ikinci yarısının sonuna doğru yeniden yükselişe geçmesini bekliyor.

source site-1