Ripple’ın SEC Zaferinin Ardından Bir Altcoin Daha Mahkeme Kararlarına İtiraz Etmeye Hazırlanıyor!

Kripto para girişimi LBRY, New Hampshire mahkemesinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kaydolmadığı için ABD menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini tespit eden kararına itiraz etme niyetini açıkladı.

Kripto Para Firması LBRY, Menkul Kıymetler Yasası İhlaline İlişkin SEC Kararına Karşı Çıkmayı Planlıyor

SEC, 2022 yılında LBRY’nin yerel LBRY kredilerini (LBC) satmasının federal menkul kıymetler düzenlemelerinin ihlali anlamına geldiğini ileri sürerek bir dava açmıştı.

LBRY, LBC’nin menkul kıymet olmadığını iddia etti. Ancak, New Hampshire’lı bir yargıç Kasım ayında SEC’in yanında yer aldı ve nihai karar 11 Temmuz’da resmi olarak kaydedildi. Karara tepki olarak LBRY başlangıçta faaliyetlerini durdurmayı planladığını açıklamıştı.

Karara göre, LBRY’nin 111.614 dolar ceza ödemesi gerekiyor. Buna ek olarak, şirketin doğrudan ya da dolaylı olarak federal menkul kıymetler yasalarını ya da kayıtsız kripto menkul kıymet tekliflerini ihlal eden faaliyetlerde bulunması kalıcı olarak kısıtlandı ve engellendi.

Bu gelişme, SEC’in 1,3 milyar dolarlık XRP token satışı nedeniyle blockchain platformu Ripple Labs’a yönelik benzer iddialarıyla paralellik gösteriyor.

İlgili İçerik: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin Paritelerini Marjin İşlemlerde Listelediğini Duyurdu!

Hukuk uzmanları, federal bir yargıcın Temmuz ayında Ripple lehine verdiği ve kurumsal yatırımcılara doğrudan XRP satışlarının menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini, ancak borsalar aracılığıyla perakende yatırımcılara yapılan programlı satışların ihlal etmediğini belirleyen kararının, benzer yasal mücadelelere karışan diğer firmalara potansiyel olarak cesaret verebileceğini belirttiler.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Bitcoinsistemi.com

source site-5