Ripple Yerine Bu Altcoini Seçiyor!

OpenAI’ın yapay zeka aracı ChatGPT, Kasım 2022’de çıkış yaptığından bu yana çok değişti. Bu akım Google Bard gibi diğer güçlü yapay zeka platformlarının doğmasına yol açtı. Sohbet botları, kripto para piyasası içinde yorum yapma kabiliyetine sahip. O zaman Ripple hakkında kritik bir soruyu cevaplamasını isteyelim…

Hangisi daha merkeziyetsiz: Ripple mı? Yoksa Stellar mı?

Bugün, Google Bard’dan hem fayda hem de yatırım açısından Ripple (XRP) ve Stellar (XLM) hakkında bir karşılaştırma sağlamasını istedik. Ayrıca yatırım yapmak için bunlardan birini seçmesini ve seçimini anlamlı argümanlarla doğrulamasını talep ettik. Google Bard’dan tercih ettiği Stellar oldu…

Bard neden XLM’yi tercih ediyor?

Google Bard, hem Stellar hem de XRP hakkında ayrıntılı bilgiler sağladı. Ancak “finans sektörünü alt üst etme ve dünyanın dört bir yanındaki insanlara uygun fiyatlı ve erişilebilir finansal hizmetler sağlama konusunda çok fazla potansiyele sahip olduğunu” savunarak Stellar’ı ön plana çıkarttı.

Ayrıca Bard, “Stellar’ın daha merkezsiz” olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra XLM’nin “daha topluluk odaklı bir yaklaşıma sahip” olmasından hoşlandığını belirtti. Bununla birlikte, daha büyük, daha aktif bir topluluğun “XRP’yi fiyat manipülasyonuna daha duyarlı hale getirebileceği için” bir dezavantaj olabileceğine yer verdi.

Spesifik karşılaştırmalar açısından Bard, ikiliyi işlem hızları (3-5 saniye), ücretler ve teknoloji açısından benzer buldu. XRP özelinde, “bankalar ve finans kurumları için hızlı, ucuz ve güvenli sınır ötesi ödemeleri” kolaylaştırıyor dedi. Stellar ise aynı şeyi “bireyler ve işletmeler” için sağlıyor.

Üstelik Bard, XRP’nin Stellar’dan daha ölçeklenebilir olduğunu söylüyor. Bunun “bankalar arası sınır ötesi ödemeler gibi yüksek hacimli uygulamalar için daha iyi bir seçim” olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, AI aracının belirttiği gibi, “XRP, Stellar’dan daha volatil”. Son olarak, “XLM’nin XRP’den daha yeni ve daha yenilikçi bir proje” olduğunu gözlemledi.

Ripple ve Stellar fiyatları ne durumda?

XLM şu anda son 24 saate göre hafif bir yükselişle 0.1431 dolardan işlem görüyor. Son 30 güne göre %40’ın üzerinde kazanç elde etmesi dikkat çekiciydi. Bu kazanım büyük ölçekte 13 Temmuz’un Ripple zaferi kaynaklıydı.

XRP ise XLM’e nazaran yükseliş trendini sürdürüyor. Yazım sırasında 0,655016 dolar fiyatla en büyük 5. kripto para olarak işlem görüyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, 13 Temmuz’un zaferi XRP’ye fiyat açısından büyük bir toparlanma sağladı. Bazı analistler bu ivmenin 15 dolara kadar süreceğini tahmin ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-3