Ripple (XRP), SEC’in Temyiz Başvurusunu Kabul Etmedi!

SEC karşısındaki davada üstünlüğü ele geçiren Ripple (XRP), kurumun ara temyiz başvurusuna yanıt verdi. Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, özet kararın ardından ara temyiz için altcoin projesinden izin istedi. Ripple Labs ise SEC’in bu talebini geçtiğimiz gece ortaya çıkan resmi metne göre geri çevirdi.

Ripple’ın uzun metninin yayınlanmasının ardından şirketin hukuk işleri sorumlusu Stuart Alderoty bu haberi doğruladı. Alderoty, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“SEC’in ara temyiz talebine karşıyız. Bu davayı temyizde ele almadan önce, tüm taraflar arasında çözülmemiş herhangi bir sorun olmamalıdır.”

Ripple (XRP) İçin Mutlu Son Ne Zaman?

Pandemi sürecinde önde gelen altcoin projesini dava eden SEC iddiasını büyük oranda kaybetti. Davacı taraf, Ripple’ın tokeni XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu ve satış için kullanıcılarıyla yatırım sözleşmesi imzalaması gerektiğini iddia ediyordu. Dava sürecinin başlamasıyla bir çok büyük borsa XRP tokeni delist etti.

Ripple, ilk süreçte kaybeden taraf gibi görünse de ortaya çıkan belgeler davanın seyrini değiştirdi. Eski SEC yetkilisi William Hinman’ın geçmişte bir başka altcoin olan Ethereum’u menkul kıymet kapsamında değerlendirmemesi, benzer tavrın XRP için de uygulanması gerektiği yorumlarına yol açtı.

Geçtiğimiz ay bölge yargıcı Analisa Torres’in “sözleşme gerektirmediği” yönünde verdiği karar ile XRP fiyatı uzun sürenin ardından 1 dolara yaklaştı. Ancak bu yükseliş kalıcı olmadı.

Uzmanlar, nihai hukuk sürecinin bu yıl sonuna doğru Ripple lehine sona erebileceğine inanıyor.


source site-3