Ripple Fiyatı, Bu Borsada 50 Doları Gördü!

Ripple (XRP) fiyatı, bugün merkezi borsalarda ilginç seviyeleri ziyaret etti. Özellikle, Gemini kullanıcıları, yeni bir XRP listesi esnasında 50 dolar gibi şaşırtıcı bir fiyata şahit oldu.

Ripple fiyatı Gemini üzerinde 50 doları gördü

10 Ağustos, Gemini’nin XRP işlemlerini tekrar başlatacağı tarihti. Listeleme esnasında, Ripple fiyatı bir noktada 50 dolara ulaştı. Kripto kullanıcıları, XRP için “tuhaf” fiyatlar gördüklerini bildirdi. Söz konusu pik hareket, Gemini’nin para yatırma ve al/sat işlemlerini açmasından birkaç saat sonra geldi…

11 Ağustos’ta birçok kripto topluluğu üyesi, XRP’nin borsadaki görüntülenen fiyatının birkaç kez 1 doların üzerine çıktığını bildirdi. Hatta bir seferinde 50 dolara yükseldiğini tanımladığı bir “fiyat hatası” olarak nitelendirdikleri ekran görüntüleri paylaştılar.

“Sorun, zayıf bir emir defteri ve düşük likidite”

Ancak kripto takip sitesi CoinGecko’ya göre Ripple fiyatı bu esnada 0,63 dolardan işlem görüyordu. Bununla birlikte, bazı gözlemciler, son listeleme göz önüne alındığında, bunun zayıf bir emir defterinin ve düşük likiditenin sonucu olduğunu öne sürüyor. Özellikle bir gözlemci, birisinin 50 dolardan satış emri verdiğini gördüğünü söyledi. Başka birisi de yanlışlıkla bu fiyattan XRP satın aldı.

Gemini, Ripple fiyatı patladıktan sonra site bakımını duyurdu

Bu arada, 11 Ağustos’ta Gemini, platformunu tam site bakımına soktuğunu duyurdu. Resmi duyuruda, “Şu anda Gemini platformunda bakım yapıyoruz. Bu nedenle şu anda tüm hizmetler kullanılamıyor. Tüm müşterilerin varlıkları ve fonları güvende kalacak. Paylaşacak daha fazla bilgiye sahip olduğumuzda güncellemeleri burada sağlayacağız” diye yazdı.

Ayrıca, bazı kullanıcıların spot piyasalarda zaman aşımı sorunları gördüklerini bildirdi.

XRP tekrar merkezi borsalarda yer buluyor

Gemini, XRP’yi 10 Ağustos’ta platformunda alım satım için yeniden kullanılabilir hale getirdiğini duyurdu. Listeleme kararı, Yargıç Analisa Torres’ın SEC davasında XRP lehine verdiği karardan kısa süre sonra geldi. Kriptokoin.com olarak aktardığımız 13 Temmuz’un Ripple zaferi, XRP fiyatı üzerinde çift haneli etkili olmuştu.

Ripple fiyatı için sırada ne var?

İlk olarak, SEC zaferinden bu yana, XRP Ledger (XRPL) üzerindeki aktivite oldukça etkileyiciydi. Whale Chart’a göre, Ağustos’un başlamasından bu yana defterde ortalama 1,2 milyon işlem gerçekleşti.

Ripple fiyatı volatilitesi, Nisan ve Temmuz ortasındaki artışından bu yana düştü. Şu anda 0,6 dolar civarında seyrediyor. Dolayısıyla Ripple fiyatı geniş bir aralıkta dalgalanmayabilir. XRP’nin fiyat hareketini etkilemede hayati olabilecek bir başka metrik de ağ büyümesidir. Benimseme ölçüsü olarak, ağ büyümesi, bir ağda oluşturulan yeni adreslerin sayısını gösterir.

Ripple fiyatı şu anda 0,6 dolar bölgesine yatay hareketlerini sürdürüyor. Hangi yöne karar vereceği, büyük ölçüde Bitcoin’in hareketlerine bağlı olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2