Ripple Diğer Çok Daha Coinlerden Daha Güçlü: İşte Sebebi!

Ripple (XRP) geçtiğimiz ay gördüğü günlük ortalama 462 milyon dolarlık ticaret hacmiyle son zamanlardaki geri çekilmesine rağmen en güçlü altcoin olduğunu gösterdi.

On-chain analitik platformu Kaiko 7 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, ağustos ayında en yüksek ortalama günlük ticaret hacmine sahip ilk 10 altcoin’i ortaya koydu. Ripple, 462 milyon dolarlık ortalama günlük ticaret hacmiyle sıralamanın en başında yer aldı.

Ripple’ın diğer altcoinlere göre ezici üstünlüğünün arkasında birden fazla sebep yattığı öne sürüldü. Özellikle barındırdığı teknoloji ile sınır ötesi ödemelerde sıkça kullanılan Ripple’ın yasal statüsü hakkında mahkemede aldığı karar ve yatırımcı kitlesinin kripto paraya yoğun bağlılığı onu rakiplerinin önüne geçiren sebepler arasında gösterildi.

Ripple’ın ardından 128,4 milyon dolar ortalama günlük ticaret hacmiyle Solana (SOL) geldi. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yerel token’ı BNB (BNB), ağustos ayında günlük ortalama 121,8 milyon dolar ticaret hacmine imza atarken popüler meme coin Dogecoin (DOGE) ise 113,2 milyon dolar ticaret hacmi gerçekleştirdi. Son zamanlarda sık sık adı kurumsal şirketlerle anılan popüler blockchain Polygon’un yerel kripto parası MATIC ise 54,8 milyon dolarlık ticaret hacmi ile en güçlü 6. altcoin oldu.

CoinGecko verilerine göre Ripple, geçtiğimiz temmuz ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile arasındaki davada kısmi bir zafer kazandıktan sonra 0,471 dolar seviyesinden 0,821 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Ancak zaman içerisinde %50’ye yakın bir geri çekilme yaşayarak 0,499 dolar seviyesine kadar düştü


source site-9