Ripple Davasının Ardından SEC Bu Davayı da Kaybetti!

Ripple davası artık zihnimizde iyice yer etti. SEC ile olan savaşında şirket önemli bir kazanım elde etti. Buna göre kripto para dünyası da coşku dolu bir havaya girdi. Şimdi ise başka bir haber var. Buna göre SEC’in bir dava daha kaybettiği belirtiliyor. Detaylara hep birlikte bir bakalım.

Temyiz Mahkemesi SEC’in kararını “keyfi ve kaprisli” buldu

Kripto paralara karşı sert tutumuyla bilinen bir kurum var. Bu kurumun ismi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC). Şimdi SEC bir başka yasal aksilikle daha karşılaştı. Ripple davasındaki son kaybının ardından bir dava daha kaybetti. Buna göre, şimdi de SPIKES vadeli işlem sözleşmeleriyle ilgili bir davada yenilgiyle karşı karşıya kaldı.

Ripple davası sonrası olay şöyle gelişti. Columbia Temyiz Mahkemesi SEC aleyhine karar verdi. Buna göre, kurumun hisse senedi volatilitesine dayalı belirli vadeli işlem ürünlerini daha sıkı bir tanımdan muaf tutma kararının keyfi ve kaprisli olduğunu belirtti. Kararda SEC’in SPIKES endeksine dayalı vadeli işlemleri menkul kıymet vadeli işlem sözleşmeleri tanımının dışında tutma ve böylece diğer endekslerle rekabeti teşvik etme gerekçesi sorgulandı.

Grayscale davasında kullanılan benzer yasal dil

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas konuyla ilgili olarak önemli bir açıklama yapıyor. Buna göre, SPIKES davasında yargıcın kullandığı dilin Grayscale’in yasal mücadelesinde kullanılan dili yansıttığını vurguladı. Ripple sonrasında bu karar, SEC’in kararlarının kripto alanının ötesinde bile keyfi ve kaprisli bulunabileceğini gösteriyor.

Diğer taraftan Ripple davası sonrası burada ilginç bir tevafukun olduğuna da dikkat çekelim. Buna göre SPIKES ve Grayscale davalarındaki yargıçlar konusunda bir tevafuk oldu. SPIKES davasında SEC aleyhine karar veren üç yargıçtan ikisi aynı zamanda devam eden Grayscale davasına da başkanlık ediyor. Grayscale, SEC’in önemli BTC fonu için ETF başvurusunu reddetmesiyle karşı karşıya kaldı. Sonrasında keyfi karar verme iddiasıyla kurumu mahkemeye verdi.

Ripple davası SEC ve kripto endüstrisi için çıkarımlar

Ripple ve SPIKES davalarında art arda yaşanan kayıplar, SEC’in kripto endüstrisine yönelik düzenleyici eylemleri için zorluklara işaret ediyor. Kararlar, şeffaf ve sağlam temellere dayanan karar alma sürecinin önemini vurgulayarak SEC’in yasal incelemeden muaf olmadığını ortaya koyuyor. Kripto alanının dinamik ve hızla gelişen doğası var. Bu yüzden, geleneksel düzenleyici çerçevelere sıklıkla meydan okumakta. Ayrıca dijital varlıkların en iyi nasıl sınıflandırılacağı ve düzenleneceği konusunda devam eden tartışmalara yol açmaktadır.

Ripple davası ile SEC potansiyel riskleri ve dolandırıcılık faaliyetlerini ele almayı amaçlıyor. Diğer taraftan kripto endüstrisindeki bazıları aşırı düzenlemenin yeniliği boğabileceğini belirtiyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda aynı kişiler bu dönüştürücü teknolojinin büyümesini engelleyebileceğini savunuyor. Yatırımcının korunması ve inovasyonun teşvik edilmesi arasında bir denge kurulması önemli. Ayrıca karmaşık ve tartışmalı bir konu olmaya devam etmektedir. Gelişen manzara muhtemelen kripto para birimlerinin geleceğini ve SEC gibi düzenleyici kurumlarla ilişkilerini şekillendirmeye devam edecektir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1