Ripple Davasındaki Bu Yeni Gelişme XRP’yi Etkileyecek mi?

Ripple şirketinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı devam eden davasında önemli bir gelişme oldu. Ripple’ın hukuk ekibi güçlü bir duruş sergileyerek SEC’in temyiz başvurusunun gerekli gerekçelerden yoksun olduğunu öne sürdü. Bu gelişme, Yargıç Analisa Torres tarafından Temmuz ayında verilen ve XRP’nin SEC kuralları uyarınca bireysel yatırımcılara satış için bir menkul kıymet olarak nitelendirilmediğine hükmeden mahkeme kararının ardından geldi. Peki, SEC’in bu kararı temyize götürme ve durdurma yönündeki müteakip hamlesi XRP’nin fiyatında değişime neden oldu mu?

Ripple hukuk ekibi, SEC’e karşı harekete geçti

Ripple’ın hukuk ekibi, New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, SEC’in temyiz başvurusunun öncelikle önceki karardan duyulan memnuniyetsizlikten kaynaklandığını ve bu davada “geçici temyiz için gerekli istisnai koşulların” bulunmadığını savundu. Yargıcı temyiz ya da yürütmeyi durdurma talebini reddetmeye çağırarak SEC’in yürütmeyi durdurma için gerekli standartları karşılamadığını vurguladılar.

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Ripple ve SEC arasındaki hukuki anlaşmazlık, Aralık 2020’de SEC’in Ripple, CEO Brad Garlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen aleyhine dava açmasıyla başladı. Bu hareket, birkaç kripto para borsasının potansiyel yasal komplikasyonlardan kaçınmak için XRP tokenini listeden çıkarmasına yol açtı. Bununla birlikte, Yargıç Torres’in kararının ardından, bu borsaların çoğu XRP’yi yeniden listeleme niyetlerini ifade ederek, duyarlılıkta potansiyel bir değişimin sinyalini verdi.

SEC, 2023 yılında birçok kripto para şirketine karşı

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’in eylemlerinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, “ABD kripto topluluğundaki bu kadar çok kişinin, SEC’in kontrolden çıktığını ve gerçekler ve yasalar konusunda sürekli olarak yanlış olduğunu kanıtlamak için yasal sürece başvurmak zorunda kalması üzücü” dedi. SEC’in 2023 yılında Binance ve Coinbase de dahil olmak üzere çeşitli kripto para firmalarına karşı aktif olarak yasal işlem başlattığını belirtmek gerekir. Bununla birlikte, 29 Ağustos’ta varlık yöneticisi Grayscale, SEC’e karşı bir mahkeme zaferi elde etti ve spot Bitcoin borsa yatırım fonu başvurusunun gözden geçirilmesine yol açtı. Bu arada, Ripple’ın yasal savaşı devam ediyor. Yargıç Torres, 2024’ün ikinci çeyreğinde başlayacak dava için bir jüri duruşması öneriyor.

Bu Kripto Platformunda Güvenlik Açığı: Fonlarınızı Hemen Çekin!

XRP fiyatında son durum nedir?

Yasal destanın yanı sıra, XRP piyasası son zamanlarda önemli dalgalanmalar yaşadı. SEC ile yaşanan anlaşmazlığın kayda değer bir etkisi oldu ve XRP, on-chain hacimde yedi ayın en yüksek seviyesine ve dolaşımda üç ayın zirvesine tanık oldu. Analist Kelvin Munene Murithi’ye göre fiyatındaki bazı gerilemelere rağmen XRP, 0,512 dolar bariyerini aşması halinde 0,525 ve 0,540 dolar potansiyel direnç seviyeleriyle dayanıklılık göstermiştir. Ancak, bu direnç seviyelerinin aşılamaması XRP’nin 0,480 ve 0,460 dolar civarında destek bulmasına yol açabilir.

SEC ile olan yasal savaşı XRP piyasasına önemli bir dalgalanma getirdi. Yasal işlemler devam ederken, XRP’nin faydası belirsizliğin ortasında gelişmeye devam ediyor. Kripto topluluğu, bu yasal destanın sonraki bölümlerini ve piyasa üzerindeki potansiyel etkisini merakla bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1