Ripple Davasında Sıcak Gelişme: Tarihler Bile Verildi!

Yargıç Analisa Torres, SEC’in Ripple davasında temyiz başvurusunda bulunma talebini kabul etti. SEC’in önergesini resmi olarak vermek için 18 Ağustos’a kadar süresi var. Ayrıca, davalıların yanıt vermek için 1 Eylül’e kadar süresi olacak.

Mahkeme, SEC’in temyiz talebini kabul etti!

Yargıç Analisa Torres, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple Labs’e karşı açtığı davada geçici temyiz başvurusunda bulunma talebini kabul etti. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Menkul kıymetler düzenleyicisi 9 Ağustos’ta Torres’e bir mektup gönderdi. SEC, bahse konu mektupta kararın bekleyen birden fazla davayı etkileyeceğini söyledi.

https://twitter.com/EleanorTerrett/status/1692227158612062635?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1692227158612062635%7Ctwgr%5E6b40af1f5af723fc65ce98e0e2017f33b02f4bc6%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fjudge-torres-grants-sec-s-request-to-leave-to-file-an-appeal-in-ripple-case

Amerika Birleşik Devletleri yasalarına göre, davanın diğer yönleri hala devam ediyor. Bu durumda bir mahkeme tarafından verilen bir karar temyiz edildiğinde ara temyiz gerçekleşir. Karar, SEC’in 18 Ağustos’a kadar İkinci Devre için ABD Temyiz Mahkemesi’ne bir dava açmasına ve getirmesine izin veriyor. Ripple ayrıca, temyize karşı bir itirazda da bulunma hakkında sahip.

Ripple avukatlarından SEC’in talebine karşı üç ana argüman

Karar, Ripple Labs’ın davadaki olası bir temyize karşı çıkmasından sadece birkaç saat sonra geldi. Ripple’ın avukatları SEC’in talebine karşı üç ana argüman öne sürdüler. İlk olarak, temyiz başvurusunun saf bir hukuk sorunu gerektirdiğini ve SEC’in talebinin incelenmesi gereken yeni bir yasal sorun ortaya çıkarmadığını savundular. Ayrıca SEC’in konuyla ilgili yanlış mahkeme kararı iddialarının yeterli olmadığını ve derhal yapılacak bir temyiz başvurusunun fesih davası sürecini ilerletmeyeceğini savundular.

Brad Garlinghouse: Temyiz mevcut kararı daha da sağlamlaştırır!

Yargıç Analisa Torres 13 Temmuz’da Ripple’ın yerel tokeninin (XRP) halka açık satışlarda dağıtıldığında bir menkul kıymet olmadığına karar verdi. Ancak XRP’yi kurumsal satışlarda bir menkul kıymet olarak kabul etti. Ripple aleyhindeki dava, SEC’in Ripple ve iki üst düzey yöneticisi Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’e şirketin kayıtsız bir menkul kıymet sunduğu iddiasıyla dava açtığı Aralık 2020’den bu yana devam ediyor.

Bloomberg ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda Garlinghouse, davanın bitişine ilişkin görüşlerini paylaştı. Bu bağlamda Garlinghouse, SEC’in uzun bir temyiz süreciyle karşı karşıya kalacağını ifade etti. Ayrıca, “Bir hukuki mesele olarak, yasalar Ripple (XRP)’nin bir menkul kıymet olmadığını söylüyor. SEC’in temyiz başvurusunda bulunması için bir fırsat doğana kadar açıkçası biz çok iyimseriz. Kaldı ki bu yıllar alacaktır.” dedi. Garlinghouse’a göre, bireysel satış kararına karşı yapılacak bir temyiz başvurusu mevcut kararı daha da sağlamlaştıracaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1