Ripple Danışmanı da SEC’i Hedef Aldı: İkiyüzlülük!

Ripple Baş Hukuk Sorumlusu ve Genel Danışmanı Stuart Alderoty, kripto topluluğunu büyülemeye devam eden olayların bir dönüşünde, bir kez daha ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) hedef aldı. Bu kez, SEC’in Ripple Labs davasındaki geçici temyiz başvurusunu güçlendirmek için SEC’in yaptığı son başvuru üzerine. Alderoty, SEC’in son hamlesini “çelişkili bir değişim” ve “ikiyüzlülüğün” en iyi örneği olarak nitelendirerek sözlerini sakınmadı. Grayscale davasında da, federal yargıçlar ABD SEC’in iddialarını “keyfi ve kaprisli” olarak eleştirmişti. Yargıç Netburn de, SEC’in çelişkili tutumlarını karakterize etmek için “ikiyüzlülük” terimini kullandı. Buna ek olarak, Ripple’ın İcra Kurulu Başkanı Chris Larsen, SEC’in yasal eylemler yoluyla düzenlemeleri uygulama yaklaşımının yakın gelecekte bir sonuca varabileceğini öngörüyor. İşte detaylar…

Ripple danışmanı, SEC’i hedef aldı

Alderoty’nin eleştirileri SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto düzenlemesine yaklaşımına odaklanıyor. Uzun süredir kripto kurallarının açık olduğunu ve sektör tarafından uyulması gerektiğini savunan Gensler, geçtiğimiz günlerde Ripple davasında acil bir temyiz çağrısında bulundu. Duruştaki bu ani değişiklik, SEC’in bariz tutarsızlığını eleştiren Alderoty tarafından fark edilmedi. Alderoty, “Bir başka SEC başvurusu, bir başka ikiyüzlü dönüş… Yıllarca başkanının ‘kurallar açıktır ve uyulmalıdır’ demesinin ardından, SEC şimdi bu düğümlü yasal sorunları çözmek için acilen bir temyize ihtiyaç olduğunu haykırıyor” dedi.

Avukat James K. Filan, SEC’e yöneltilen eleştiri topluluğuna katılarak, kurumun daha önce davadaki tüm işlemleri durdurma girişiminin altını çizdi. Yargı kaynaklarının korunmasına yönelik yeni keşfedilen endişe, SEC’in önceki eylemleri karşısında ironik görünüyordu. Ünlü XRP yanlısı avukat John E. Deaton, Alderoty’nin yanıtına bazı bağlamlar sundu. SEC v. Ripple Labs davasına aşina olmayanlar için Alderoty’nin sözleri sert görünebilir. Ancak, davayı yakından takip edenler için, SEC’i “ikiyüzlü” olarak nitelendirmesi, konuya başkanlık eden federal yargıç tarafından ifade edilen duygularla örtüşüyor.

SEC, birçok kişiden tepki alıyor

Bu, SEC’in kripto düzenlemesine yaklaşımıyla ilgili olarak ilk kez karşılaştığı bir tepki değil. Grayscale davasında, federal yargıçlar SEC’in iddialarını “keyfi ve kaprisli” olarak eleştirdi. Ripple XRP davasında Yargıç Netburn, SEC’in çelişkili tutumlarını tanımlamak için “ikiyüzlülük” terimini kullanmaktan çekinmedi. Ripple’ın İcra Kurulu Başkanı Chris Larsen, devam eden yasal savaşa değinerek SEC’in yasal eylemler yoluyla düzenlemeleri uygulama stratejisinin yakın gelecekte bir sonuca ulaşabileceği beklentisini dile getirdi. SEC v. Ripple Labs davası ilerledikçe, kripto endüstrisi yakından izliyor ve tartışmanın tüm taraflarındaki paydaşlar SEC’in düzenleyici yaklaşımını ve bunun kripto varlık ortamı üzerindeki etkisini inceliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2