Ripple Cephesinden SEC’nin XRP Kararına İtiraz Talebi ile İlgili İlk Yorum!

Ripple (XRP) Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty (CLO), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ara temyiz talebine yönelik yanıtını önümüzdeki hafta sunacağını açıkladı.

SEC TSİ dün gece sularında yargıç Analisa Torres’den XRP kararının yeniden incelenmesine dair başvuruda bulunabilmek için mahkemeden izin istemişti. Bunun üzerine Ripple cephesinden SEC’nin talebine karşılık ilk yorum geldi.

XRP Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty 10 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, SEC’nin geçtiğimiz gün Ripple davasında alınan karara ilişkin itiraz talebini değerlendirdi. Alderoty, Ripple’ın SEC tarafından Yargıç Analisa Torres’e iletilen talep hakkındaki yanıtını önümüzdeki hafta vereceğini bildirdi.

CLO, mevcut durumda SEC’nin henüz bir temyiz hakkı bulunmadığını belirtirken mahkemeden ara temyiz başvurusu için izin isteme sebebinin de bu olduğunu söyledi. Alderoty’nin konu hakkındaki ifadeleri şöyle oldu:

SEC henüz temyiz “hakkına” sahip değil. Bu nedenle “ara” temyiz başvurusunda bulunmak için izin istiyor. Ripple yanıtını önümüzdeki hafta mahkemeye sunacak.


source site-9