Ripple CEO’sundan SEC’e XRP Eleştirisi!

Temmuz ayını ortasında hakim, SEC-XRP davasına ilişkin kararını açıkladı ve XRP’nin borsalarda satışının menkul kıymet olmadığını belirtti.

Ripple’ın SEC’e karşı zafer elde etmesinden sonra XRP yükselişe geçti.

SEC’in XRP kararını temyiz edeceği konuşulurken Ripple CEO’su Brad Garlinghouse SEC’i eleştirdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda SEC’i eleştiren Ripple CEO’su, SEC’in Ripple’ın kripto endüstrisine şeffaflık sağlamayı amaçlayan üç aylık XRP Piyasaları Raporunu davada firmaya karşı kullanmakla eleştirdi.

Ripple, 2 Ağustos’ta yaptığı duyuruda “2023 yılının 2. Çeyrek XRP Piyasaları Raporunu” yayınladı.

Rapora göre Ripple’ın XRP varlıkları 5.506.585.918’den 5.551.119.094’e yükseldi ve yaklaşık 45 milyon arttı. Defter emanetindeki toplam XRP, XRP’ye olan talep nedeniyle yaklaşık 1 milyar azaldı.

Garlinghouse, Ripple’ın üç aylık raporlarını gönüllü olarak ve şeffaflığı sağlamak amacıyla açıkladığını belirterek şunları söyledi:

“XRP raporlarını, XRP varlıklarımız göz önüne alındığında gönüllü olarak güncellemeler sağlamak için başlattık.

Ne yazık ki bu raporlar SEC davasında bize karşı kullanıldı. Ancak şeffaflık taahhüdümüzde kararlıyız.”

Ripple CEO’sunun SEC eleştirilerine ek olarak, XRP avukatı John Deaton da devam eden davada SEC’in XRP raporlarını Ripple ve yöneticileri aleyhine delil olarak kullanmasını onaylamadığını ifade etti.

Deaton Ripple’ın bu raporları üç ayda bir gönüllü olarak yayınladığını, diğer firmaların ise sadece token satışlarını gizlemekle kalmayıp bunları kasıtlı yaptığını söyledi.

“SEC’in bu raporların şeffaflığını Ripple ve iki yöneticisine karşı kullandığı kesinlikle doğru.

Özel bir şirket olarak Ripple’ın bu bilgileri paylaşma zorunluluğu yoktu. Diğer şirketler yalnızca token satışlarını paylaşmamakla kalmadı, aynı zamanda bu işlemleri kasıtlı olarak gizledi.

….”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4