Revoult ABD Pazarından Çıkacağını Açıkladı! Sebebi Ne?

Önde gelen finansal teknoloji şirketi Revoult, ABD’de devam ettiği kripto hizmetlerine son vereceğini duyurdu. Şirket, bugün yaptığı açıklamada bu kararı “regülasyon ortamını” gerekçe göstererek aldığını belirtti.

Revoult, müşterilerine bir e-posta göndererek geri çekilme sürecinin detaylarını paylaştı. ABD yerleşiği olan müşteriler, 2 Eylül 2023 tarihinden itibaren kurum üzerinden kripto para satın alamayacak. Satış emirleri ise 2 Ekim 2023’e kadar açık kalmaya devam edecek. Revoult, 3 Ekim 2023 itibariyle Amerika Birleşik Devletleri’nde sunduğu kripto para hizmetleriine tamamen son verecek.

Kripto basınına konuşan bir şirket yetkilisi, bu zor kararın ardında ülkedeki belirsiz regülasyonların olduğunu işaret etti. Revoult, ülkede faaliyet göstermek için bankacılık ortağı Metropolitan Commercial Bank ile yakından çalışıyordu. Yetkili, ABD dışında yaşayan vatandaşlara tam gaz hizmet vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Kripto Şirketleri ABD’yi Neden Terk Ediyor?

Fintech şirketi Revoult’un kripto konusundaki geri çekilmesi ani olmadı. Revoult, Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ilan ettiği altcoin birimlerini geçtiğimiz ay delist etti. SEC; önde gelen kripto paralardan Solana, Polygon ve Cardano’yu menkul kıymet olarak sınıflandırıyor.

Ülkede özellikle kripto para regülasyonu konusundaki puslu ortam devam ettiği sürece daha fazla şirketin bölgeden çıkış yapması muhtemel.

Hafta başında basına yansıyan iddialara göre Binance CEO’su Changpeng Zhao, geçmişte ABD pazarından çıkmak için bir toplantı yaptı. Lider borsanın diğer yönetim kurulu üyeleri ise bu fikre şimdilik karşı çıktı.

source site-2