Rekor Hayalleri! Dogecoin İçin Bu Dinamik Neye İşaret?

Altcoin Dogecoin (DOGE), 08 Mayıs 2021’de tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 0,73 dolara ulaşmıştı. Seviye rekordu. Ayrıca aynı gün 88,80 milyar dolarlık benzeri görülmemiş bir piyasa değerine ulaştı. Bu dijital varlık, yılda 5 milyar DOGE’lik sabit bir ihraca bağlı kalıyor. Buna göre zaman içinde yıllık enflasyon oranının kademeli olarak azalmasına neden oluyor.

Dogecoin için önümüzdeki projeksiyon

Bununla birlikte, azalan enflasyon oranına rağmen Dogecoin için bir gerçek var. Buna göre, 24 Ağustos’ta arz enflasyon modelinden önemli ölçüde etkilenmeye devam ediyor. Halihazırda, yaklaşık 140,72 milyar DOGE dolaşımdaki arzıyla, bir Dogecoin’in mevcut değeri 0,63 dolara yakın. Bu durum iki yıl önce tanık olunan ABD doları cinsinden tarihi yüksek değerinden 0,10 dolar (% 13,7) düşüşe işaret ediyor. Bu gözlem, daha düşük bir arz senaryosunun ortasında tarihsel fiyatlandırma ile uyum sağlamak için artan bir talebin temel gerekliliğinin altını çiziyor.

Şu an Dogecoin 0,063 dolardan işlem görüyor. Buna göre, meme coin‘in önceki talep odaklı ivmesini yeniden kazanması önemli. Gerçekleşirse, yatırımcılara bu noktada yapılan satın almalar için %900’lük bir kazanç elde etmeleri için potansiyel fırsatlar sağlıyor. Mevcut fiyatın zirve değerine kıyasla %91,42 daha düşük olduğunu belirtmek gerekiyor.

Belirsizlikler var

Dogecoin DOGE’nin geleceğinin yörüngesi belirsizliğini koruyor. Tüm zamanların en yüksek piyasa değeri olan 88,80 milyar dolara ulaşılması bazı faktörlere bağlı. Devam eden geliştirme çalışmaları, piyasa haberleri bunlar arasında yer alıyor. Ayrıca duyarlılık değişimleri ve Dogecoin ekosistemine olan talep de var. Önde gelen meme coin’in bu tarihi dönüm noktasını potansiyel olarak aşabileceğini düşündüren olasılıklar var.

Dogecoin Mucidi Uyardı: Bu Altcoin Sıfıra Gidebilir!

Enflasyon ve farklı madencilik anlayışları

Dogecoin enflasyonu, Bitcoin (BTC) ve diğer PoW tabanlı kripto para birimlerindeki mekanizmaya benzer şekilde. Ayrıca ağın İş İspatı (PoW) modeline katılan madencilere ödenen blok sübvansiyonunun bir ürünüdür. ‘Kuyruk emisyonu’ olarak bilinen bu sabit blok sübvansiyonu, DOGE ve BTC’ye kıyasla oldukça düşük bir enflasyon oranına sahip. Ancak, önde gelen gizlilik coini Monero (XMR) tarafından da yansıtılıyor.

2014 yılında hem Dogecoin hem de Litecoin (LTC) tarafından ‘birleştirilmiş madencilik’ adı verilen yenilikçi bir yaklaşım benimsendi. Bu yaklaşımda madenciler aynı anda hem LTC hem de DOGE madenciliği yapıyor. Ayrıca her iki ağın hash gücüne katkıda bulunuyorlar. Metrikler arasındaki bu korelasyon BitInfoCharts verileri ile açıklanıyor.

Dogecoin için belirsizlik yolu ve önümüzdeki katalizörler

Sürekli gelişen kripto para dünyasında Dogecoin DOGE’nin geleceği belirsizliğini koruyor. Önceki yüksek seviyelere ulaşma potansiyeli, karmaşık bir faktörler etkileşimine bağlı. Önündeki yol, yenilenen talebi yakalama, haber döngüsüyle alakalı kalma, olumlu piyasa duyarlılığını teşvik etme ve ekosistemini geliştirmeye devam etme becerisine göre şekillenecek.

Analistler, DOGE ve XRP'de Boğa Bekliyor! İşte Nasıl Olacağı...

Kriptokoin.com olarak baktığımızda birçok dijital varlığa benzer şekilde Dogecoin’in yolculuğu zorlu geçecek. Buna göre önündeki zorlukları ve fırsatları aşarken kripto topluluğu tarafından aşamalar yakından takipte olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2