Regülatörler, Bu Kripto Para Platformuna Soruşturma Açtı

Alman düzenleyici BaFin, artan küresel kripto kabulünün ortasında Bitcoin-Bankbreaker.com’u araştırıyor. BaFin, bu kripto para platformunun kayıtsız bir finansal hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet gösterdiğini iddia ediyor. Regülatöre göre, web sitesi hiçbir şirket adı, yasal tanımlama veya fiziksel adres sunmuyor.

BaFin, bu kripto para platformunun peşinde!

İlgili platformun web sitesinin “Hakkında” sayfasını bir ziyaret, bu iddiayı doğruluyor. Bitcoin-bankbreaker.com’un operatörleri, web sitesi adının ve adı geçen diğer şirketlerin “yalnızca ticari amaçlı olduğunu söylüyor. Ayrıca, belirli bir şirkete veya belirli hizmet sağlayıcılara atıf yapmadığını” belirtiyor.

Buna ek olarak, operatörler siteyi yeni kripto kullanıcıları için “yeni ve erişilebilir bir deneyim” olarak markalaştırıyor. Bu bağlamda, benzersiz “ev yapımı özellikler” ile basitleştirilmiş bir arayüz sunuyor. Hakkında sayfasındaki bir not, yatırımcıları kripto ticareti ile mümkün olan tam veya kısmi kayıp riski konusunda uyarıyor.

Geçen yılın 4. çeyreğine kadar dört milyondan fazla Alman kripto para sahibiydi. Kaynak: Statista

Düzenleyici kurum, izinsiz faaliyetlere göz yummuyor!

Alman ajansı, bölgede finans veya yatırım hizmetleri sunan her kuruluşun kendi onayını alması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, bir şirketin statüsünden şüphe duyan bölge sakinlerine BaFin’in web sitesindeki onaylı şirketlerin kaydını görüntülemelerini tavsiye ediyor.

Bu arada, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Binance, kısa süre önce Almanya’daki başvurusunu geri çekti. Bunda BaFin’in yakın zamanda başvurusunu reddedeceğine dair söylentiler etkili oldu. BaFin ayrıca 2021 yılında borsayı, yeterli yatırım izahnamesi sunmadan tokenize hisse senetleri sunduğu için azarladı. Bölgesel başkanı daha önce BaFin’in standartlarını “haklı olarak yüksek” olarak tanımladı.

Kripto para

Kripto para TradFi kanalları aracılığıyla kabul görüyor mu?

BaFin’in uyarısı, kriptonun mevcut finansal sistem içinde daha geniş bir kabul yolunda olabileceğine işaret ediyor. Fransa, Hollanda ve Hong Kong’daki düzenleyiciler, halihazırda faaliyet göstermesine izin verilen kripto borsalarının kayıtlarını tutuyor. Veri tabanında, varlık saklama, alım satım ve aracılık hizmetleri de dahil olmak üzere yerel halka sağlayabilecekleri hizmetlerin listeleri yer alıyor.

Uzmanlara göre, bu şeffaflık düzeyinin kripto para firmalarına güvenilirlik havası vermesi muhtemel. Bunun da dijital varlıkların alımını artırması olası. Uluslararası Para Fonu (IMF) yakın zamanda kriptoya ilişkin bir blog yazısı yayınladı. Burada, devlet gelirini veya devlet egemenliğini tehdit etmemesi koşulunun altını çizdi. Bu doğrultuda, kripto paranın kısmen de olsa kabul gördüğünü doğruladı. Hatırlarsanız daha önce uluslararası kuruluş, kriptonun yozlaşmış bölgelerde popüler olduğunu savunmuştu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1