Ralliyi Tetikleyen Haber Yine Geldi! Bu Altcoin Yakından İzlenmeli

Temmuz ayında yürürlüğe giren Chainlink’in Cross-Chain Birlikte Çalışabilirlik Protokolü (CCIP), o zamanlar çift haneli ralliyi tetiklemişti. Sıcak bir gelişmede, bankalararası mesajlaşma sistemi Swift, ilk kez CCIP kullanımına başladı. Altcoin avcıları şimdi ikinci bir ralli için fırsatları gözlüyor.

Haziran ayında Swift, bağlantılı Blockchain’leri test etmek için Chainlink ve finans kurumlarıyla işbirliği yapacağını duyurdu. Sıcak bir gelişmeye göre ikili, son deneylerde tokenize varlıkları Blockchain’ler arasında aktarmayı başardı. Bunlar özel ve halka açık ağları içeriyordu.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, CCIP ile ilgili haberler daha önce fiyat açısından etkili olmuştu. Bazı analistler Chainlink’in bu özelliğini “tarihi bir fırsat” olarak görüyor.

Haziran ayında Chainlink ve Swift, birden fazla Blockchain ağına nasıl bağlanabileceklerini test etmek için düzinelerce finans kurumuyla işbirliği yapacaklarını duyurdu. Bunların arasında BNP-Paribas, BNY-Mellon ve The Depository Trust & Clearing Corporation gibi devler yer aldı. Lloyds Banking Group ve diğerleri de deneylerde Swift ile işbirliği yaptı.

Tokenizasyon önem kazanıyor

Dünyanın dört bir yanındaki finansal kurumlar, piyasaları iyileştirmek amacıyla varlık tokenizasyonunu giderek daha fazla deniyor. Hong Kong Para Otoritesi’nin yakın tarihli bir raporu, tokenizasyonun tahvil piyasalarında verimliliği ve şeffaflığı artırmaya yardımcı olabileceğini söyledi. Swift’in baş inovasyon sorumlusu Tom Zschach bir basın açıklamasında şunları kaydetti:

Tokenizasyonun potansiyeline ulaşması için kurumların tüm finansal ekosistemle sorunsuz bir şekilde bağlantı kurabilmesi gerekecek. Deneylerimiz, mevcut güvenli ve güvenilir Swift altyapısının, geliştirmedeki büyük bir engeli ortadan kaldırarak bu merkezi bağlantı noktasını sağlayabileceğini açıkça gösterdi.

Swift, farklı Blockchain’lere bağlanmak için Chainlink’in Cross-Chain Birlikte Çalışabilirlik Protokolü (CCIP) kullandı. Chainlink’in CCIP’si cross-chain uygulamalar ve hizmetler oluşturmaya yardımcı olmak için tasarlanan CCIP’si Temmuz ayında yayına girdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-3