Ralli Hazırlığı! Popüler Altcoin Yol Haritasını Açıkladı

Çoklu zincir protokolü altcoin Polkadot, kısa süre önce 2023’ün ikinci çeyreğine ilişkin raporunu açıkladı. Buna göre geliştirme faaliyetleri, staking ve merkezi olmayan finans (DeFi) sektörü gibi önemli konulara ışık tutuyor. Ayrıca rapor, Polkadot’un devam eden evrimine ilişkin ilgi çekici bilgiler sağlıyor.

Altcoin DOT geliştirme faaliyetleri artıyor

Altcoin Polkadot, kripto alanındaki en büyük geliştirici ekosistemlerinden biri olarak konumunu istikrarlı bir şekilde koruyor. 2023 yılının 2. çeyreği, geliştirme faaliyetlerinde olağanüstü bir artışa tanık oldu. Depolara katkıda bulunan farklı GitHub kullanıcılarını temsil eden çekirdek geliştirici sayısı 22 Mart’ta 181 ile zirveye ulaştı. Nisan ayının sonlarında bir düşüş oldu. Ancak metrik toparlandı ve çeyrek sonuna kadar gücünü korudu.

Altcoin Polkadot önemli bir sıçrama yaparak 1 Haziran itibariyle toplam geliştirici sayısında üçüncü sıradan ikinci sıraya yükseldi. Buna göre yaklaşık 1.923 aktif geliştiriciye sahip oldu. Dikkat çekici bir şekilde, bu geliştiricilerin yaklaşık %33,93’ü tam zamanlı olarak çalışıyor.

altcoin

Altcoin DOT için staking geliştirmeleri ve ödüller

Altcoin Polkadot’taki staking ortamı, son çeyrekte sunulan önemli iyileştirmelerden fayda sağlıyor. DOT sahiplerinin tokenlerini normal 28 günlük bekleme süresinden önce stake’ten çıkarmalarına olanak tanıyan hızlı stake çözme mekanizması yaygın bir kabul gördü.

Uygulamaya konulduğundan bu yana, günde ortalama altı tekil kullanıcı ve 2 bin 38 DOT stake’ten çıktı. Ayrıca, aday gösterme havuzlarından elde edilen günlük ödüller de dikkat çekiyor. Buna göre Nisan ayında 1006-2.550 DOT’tan Haziran ayında 1.690-3560 DOT’a yükselerek istikrarlı bir büyüme sergiledi. Buna karşılık, bireysel aday gösterenler tarafından kazanılan ödüller nispeten sabit kaldı.

DeFi’nin roller coaster yolculuğu

Altcoin Polkadot‘un DeFi manzarası 2. çeyrekte dalgalanmalar yaşadı. Tüm parachain’lerdeki kilitli toplam değer (TVL) Nisan ortasında 236 milyon dolar ile zirveye ulaştı. Ardından kayda değer bir düşüşle çeyrek sonunda 146 milyon dolarlık TVL’ye ulaştı. Buna göre üç aylık en yüksek seviyeden %38’lik önemli bir düşüşe işaret etti.

Ekosistemdeki merkezi olmayan borsalarda (DEX’ler) da likidite dalgalanmaları var. Ayrıca Nisan ayında zirveye ulaşıldı. Arthswap, 2. çeyrek boyunca TVL açısından en büyük DEX olarak liderliğini korudu. Çeyreğin sonuna doğru HydraDX aradaki farkı önemli ölçüde azaltmayı başardı.

Büyümenin ortasındaki zorluklar

İkinci çeyrek raporu, ekosistemde zorlukların devam ettiğini kabul ediyor. Bununla birlikte, geliştirme faaliyetlerindeki artış, altcoin Polkadot‘un uzun vadeli potansiyeline işaret ediyor. Ayrıca benimsenmesine duyulan kalıcı güveni yansıtıyor.

Şu anda altcoin DOT, 5,4 milyar doların üzerinde değere sahip. Buna göre piyasa değeri açısından on birinci sırada yer alıyor. Bununla birlikte, kriptokoin.com olarak baktığımızda daha geniş piyasa dalgalanmasının ortasında piyasa duyarlılığı ile boğuşuyor. Ayrıca geçen hafta %10,72’lik bir değer düşüşü yaşadı. Polkadot’un 2. çeyrek yolculuğu, geliştirme kilometre taşları, staking ilerlemeleri ve sürekli gelişen DeFi ortamıyla işaretlenen ekosisteminin dayanıklılığını örnekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2