Prime Trust, TerraUSD (UST) Yatırımından Kaybettiği Para Miktarını Açıkladı

İflas sürecinde bulunan bir kripto saklama kuruluşu olan Prime Trust’ın ana şirketi, çökmüş olan algoritmik stablecoin TerraUSD’ye (UST) yaptığı yatırımlarla kullanıcı ve hazine fonlarında 8 milyon dolar kaybettiğini açıkladı.

Ana şirket Prime Core Technologies Ağustos ayında ABD’de 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunarak 100 milyon ila 500 milyon dolar arasında borç ve 25.000 ila 50.000 arasında alacaklı olduğunu belirtmişti.

Delaware Bölgesi ABD İflas Mahkemesi’nde 24 Ağustos’ta yapılan bir başvuruya göre Prime Core Technologies, “önceki yönetim altında” 6 milyon dolarlık müşteri fonunu ve 2 milyon dolarlık hazine fonunu UST’ye yatırdığını bildirdi.

Ancak Mayıs 2022’de UST büyük bir çöküş yaşadı, neredeyse sıfıra indi ve şirket milyonlarca dolar değer kaybetti. Başvuruda UST yatırımı ve Ekim ve Kasım 2022’deki harcamalardaki artış, iflasına katkıda bulunan faktörler olarak suçlandı.

Başvuruda, “Kripto para kışı, kayyum atanmasına ve bu Chapter 11 Davalarına yol açan ani bir olay olmamasına rağmen, şirket kripto para kışının neden olduğu dalgalanma etkisini hissetti ve bu da gelirlerin düşmesine neden oldu” denildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4