Popüler Meme Coin’de Yakım Oranı %239 Fırladı: 108 Milyonluk Yakım!

Shiba Inu topluluğu, SHIB token’larını toplamaya ve onları çıkmaz cüzdanlara göndermeye devam ediyor. Topluluğun ana hedefi, yakım işlemleriyle birlikte bu meme coin’in dolaşımdaki arzını azaltmak. Shibburn verilerine göre son 24 saat içinde önemli miktarda Shiba Inu yakıldı ve yakım oranı fırladı. İşte detaylar.

SHIB yakım oranı %239 arttı

Son 24 saat içinde Shibburn platformu tarafından bildirilen verilere göre, Shiba Inu üzerinde etkileyici bir yakım işlemi gerçekleşti. Toplamda 108.521.316 Shiba Inu token’ı yakılarak dolaşımdan kaldırıldı. Bu yakım işlemi, 19 farklı işlemde gerçekleştirildi ve bu süreçte Shiba Inu topluluğunun token arzını azaltmaya yönelik adımlar attığı görüldü.

Bu 19 işlemin en büyük üçüne göz atıldığında, 17.286.998 SHIB, 13.154.698 SHIB ve 12.834.567 SHIB miktarlarının dolaşımdan kaldırıldığı görülüyor. Bu büyük yakımlarla, meme coin ekosisteminin token arzının azaltılmasına ve dolayısıyla değerin potansiyel artışına katkıda bulunmayı amaçladığı düşünülüyor.

Söz konusu yakım işlemleri, genellikle projenin merkezi olmayan (decentralized) ve topluluk odaklı bir yaklaşım benimsemesinin bir parçası olarak görülüyor. Bu tür yakım işlemleri, projenin token arzını azaltarak var olan token’ların nadirliğini artırabilir ve böylece talep artışına cevap verebilir. Bununla birlikte, yarım katrilyon SHIB’in (toplam arzın yaklaşık %50’si) halihazırda yakılmış olmasına rağmen, meme coin’in fiyatı üzerinde şu ana kadar kayda değer bir etkisi olmadı.

Yakımlar Artabilir

Shiba Inu ekibinin resmi pazarlama uzmanı Lucie, dün yaptığı bir açıklamada Katman 2 çözümü Shibarium’un piyasaya sürülmesinin, dolaşımdaki SHIB arzında azalma sağlayacağını bildirdi. Fakat bunun meme coin fiyatının artacağını garanti etmediğini de ekledi.

Meme coin topluluğu bir yıldan fazla bir süredir Shibarium’un piyasaya sürülmesini sabırsızlıkla bekliyordu. Shibarium operasyonları tüm hızıyla devam ederken haftalık olarak trilyonlarca SHIB’in yakılacağı umuluyor.

Bunlarının yanında geçtiğimiz Pazartesi günü yeniden başlatılan Shibarium ana ağı, giderek daha fazla kullanıcının katılmasıyla hızlı bir büyüme gösterdi. Son 24 saatte bağlantılı cüzdanların sayısı 300.000’den 431.972’ye yükseldi.

Toplam işlem sayısı da önemli bir artış göstererek yaklaşık 520.000’den 599.508’e yükseldi. Shibarium’da oluşturulan blok sayısı, bir gecede yaklaşık 14.500’lük büyümeyle 384.504’e yükseldi.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-7