Popüler Altcoin’in Ağında Kesinti mi Yaşandı? Ekipten Açıklama Geldi!

Ethereum (ETH) katman-2 ölçeklendirme projesi Arbitrum’un (ARB), dün bir saat boyunca kesinti yaşadığı söylentilerine ağın arkasındaki geliştirici ekip Offchain Labs’in kurucu ortağı açıklık getirdi.

Offchain Labs kurucu ortağı Harry Kalodner 18 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, Arbitrum’un dün bir saat boyunca kesinti yaşadığı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Kalodner, Arbitrum’da yaşanan bir teknik aksaklığın “kesinti” adı altında yanlış bir şekilde tanımlandığını söyledi.

Verilen bilgilere göre Arbitrum işlemleri işleme konusunda bir sorun yaşadı. Kalodner sorunun “batch poster” adlı bir bileşenden kaynaklandığını belirtti. Batch poster işlemleri toplu olarak alıp Ethereum ağına aktararak ana ağ üzerinde kesinleşmelerini sağlıyordu. Bu bileşenin işlemleri göndermeyi geçici olarak durduğu ifade edildi.

Batch poster çalışmayı durdururken diğer sistemler işleyişine devam etti. Bu da normal işlemlerin kesintisiz sürdürülmesine ancak ana ağ üstünde onay bekleyen işlemlerin durmasına neden oldu. Kalodner bu duruma örnek olarak herhangi bir merkezi borsaya (CEX) yapılan para yatırma işlemlerinin durması ancak merkeziyetsiz borsalara yapılan işlemlerin devam etmesini verdi.

Batch poster’ın duraklama nedeni ise Etherum ağında aniden artan işlem ücretleri oldu. Batch poster’ın Ethereum işlem ücretlerindeki dalgalanmaları Arbitrum kullanıcılarına yansıtmamak için özel bir sistem kullanıldığı belirtildi. Hata bu sistemden kaynaklandı.

Kalodner bu hata giderilemeseydi batch poster’ı devre dışı bırakarak da çalışmaya devam edebileceklerini söyledi. Ayrıca ileride bu durumun tekrar yaşanmaması için çalışmalar yaptıkları da Kalodner’in ifadeleri arasında yer aldı.


source site-9