Popüler Altcoin Projesi Açıkladı: Arjantin’de İlgi Çok Büyük!

Son döneme damga vuran altcoin projesi Worldcoin (WLD) tartışmaları devam ederken ekipten bir açıklama geldi. Bugün resmi blog sitesi üzerinde bir gönderi paylaşan yetkililer, dijital kimlik temalı girişime ilginin özellikle Arjantin’de çok yüksek olduğunu belirtti.

Worldcoin ekibinin iddiasına göre Güney Amerika ülkesinde ilgi o kadar büyük oldu ki, kimlik bilgilerini paylaşarak projeye her 9 saniyede bir vatandaş kaydoldu. Geliştiriciler, ülkede doğrulanan kişi sayısının 9.500’e ulaştığı vurgusunu yaptı.

Worldcoin kurucu ortağı Alex Blania, Arjantin’in kripto konusunda diğer ülkelerden ileri olduğuna inanıyor.

“Arjantinliler kripto paranın temel ilkeleri konusunda çok daha duyarlı ve anlayışlılar.”

Blog gönderisine göre ülkedeki zorlu ekonomik şartlar, vatandaşların varlıklarını korumak için Worldcoin gibi kripto paralara akın etmesine neden oluyor.

Ülkede kripto para yanlısı liberteryen aday Javier Milei beklenmedik bir şekilde başkanlık yarışında ön seçimleri kazandı.

Worldcoin Soruşturma Altında!

WLD geliştiricilerinin Arjantin’de büyük ilgi olduğu iddiasına rağmen proje yetkililerin kıskacı altında. Arjantin Kamu Bilgi Erişim Ajansı, Worldcoin’in topladığı bilgilerin hangi prosedürlerden geçtiği ve nereye gittiği konusunda araştırmalar yapıyor. Devlet kurumu, her türlü önlemi almaya hazır olduğunu belirtti.

Afrika ülkelerinden Kenya ise altcoin projesinin ülkedeki bütün faaliyetlerini askıya almaya karar verdi. Çoğu Avrupa ülkesinde Worldcoin’e dair detaylı soruşturmalar devam ediyor. Geliştiriciler ise kanunlara uygun hareket ettikleri konusunda ısrarcı.

WLD Fiyatı

Geçtiğimiz haftalarda Binance gibi dev borsalarda listeleme alan WLD uzun süredir değer kaybediyor. İlk listeleme saatlerinde 2,5$ seviyesinin üzerinde işlem gören altcoin birimi günümüzde 1,17$’a kadar düştü.

source site-2