Popüler Altcoin İçin Bomba Gelişme! Balinalar Birikim Yapabilir

Popüler altcoin Dogecoin Baş Geliştiricisi Mishaboar, Proof of Stake (PoS) blockchain mutabakatına olası bir geçişle ilgili şüphelerini dile getiriyor. Geliştirici, bir POS mekanizmasına geçişin “mantıklı bir yaklaşım” olmadığını belitiyor. Ayrıca değişiklikten kaynaklanacak çeşitli sorunların altını çiziyor.

Mishaboar altcoin DOGE için PoS geçişine itiraz ediyor

Mishaboar, PoS dönüşümünün altcoin Dogecoin’in ağı ve merkezi olmayan doğası üzerindeki potansiyel etkileri hakkındaki endişelerini dile getirmek için 20 Ağustos’ta sosyal medyadan paylaşım yaptı. Buna göre yakın tarihli bir Twitter gönderisinde, geçişi kesin bir dille reddetti. Ayrıca dönüşümün gerçekleşmesi halinde, PoW konsensüsüne sahip başka bir kripto para birimi ağı için Dogecoin’den ayrılabileceğini belirtti.

Mishaboar bir Twitter gönderisinde, “Eğer bu altcoin Doge’un PoS’a geçmesi gibi uzak bir olasılığı ifade ediyorsa, son 2 yılda gördüklerimden sonra, muhtemelen başka bir PoW odaklı kriptoya geçerdim. Ayrıca cüzdanımdaki logoyu içinde bir köpek olacak şekilde özelleştirirdim.” yorumunda bulundu.

Güç dengesizlikleri

Mishaboar, bir kripto para biriminin arzının önemli bir kısmı borsalar tarafından kontrol edildiğine işaret ediyor. Bu nedenle PoS temelli güç dengesizliklerinin olasılıklarını vurguluyor. PoS konsensüsüne geçişin, borsaların bir ağ üzerindeki kontrolünü ve etkisini artırabileceğini belirtiyor. Geliştirici ayrıca altcoin Dogecoin’in geçişle birlikte artan düzenleyici zorluklarla karşılaşabileceğine dikkat çekiyor.

Kripto Para Balinasından DOGE, SOL ve APT Tahmini

Ayrıca Mishaboar, PoS konsensüsüne geçiş yapan kripto para birimlerinin aşırı abartıldığını ifade ediyor. Buna göre, çoğunun beklentilerin altında kaldığını ve önemli ölçüde başarısız olduğunu söylüyor. Diğer taraftan merkezi olmayan sistemindeki kripto para birimlerinin temel yapısıyla çelişecek kadar merkezileştiğini açıklıyor.

Altcoin Dogecoin ekosistemi için geçiş

Mishaboar, PoS konsensüsüne geçişin altcoin Dogecoin’in fütüristik amaç ve hedefleriyle uyumlu olmadığı sonucuna varıyor. Hızlı işlemler olan PoS konsensüsünün faydalarının, Dogecoin ağında birden fazla ödeme kanalının entegrasyonu gibi diğer çözümlerle kolayca elde edilebileceğini belirtiyor. Kripto para topluluğu iseşu anda PoS ve PoW mutabakatının yararları konusunda anlaşmazlık yaşıyor. Buna göre Mishaboar’ın olası bir Dogecoin geçişini reddetmesinin sonuçları var. Kripto meraklıları arasında Dogecoin kripto para biriminin geleceği hakkında tartışmalara yol açıyor.

Dogecoin Mucidi Uyardı: Bu Altcoin Sıfıra Gidebilir!

Proof of Work (PoW) ve Proof of Stake (POS), işlemleri doğrulamak ve bir blockchain ağının genel performansını artırmak için kullanılan iki farklı blockchain mutabakat mekanizması. Bu iki konsensüsün farklı avantajları ve dezavantajları var. PoS’un avantajları enerji tasarrufu ve hızlı işlemlerde söz konusu. Buna karşılık, PoW mutabakatı daha güvenli ve daha merkezi olmayan olarak kabul ediliyor. Ayrıca enerjiyi de yoğun olarak tüketiyor.  

Balinalar birikim yapabilir

Bazı altcoin yatırımcıları PoS konsensüsünün daha fazla enerji kullanımı ve ölçeklenebilirlik sunacağını savunuyor. Diğerleri ise PoS geçişini takip eden merkezileşme ve güvenlik riskleri fikrini şiddetle reddediyorlar. Buan göre Mishaboar’ın yanında yer alıyorlar. Diğer taraftan geçişin önemli bir fiyat dalgalanması yaratacağını söyleyenler de var. Buna göre bir balina hücumu söz konusu olacak.

Dogecoin Elon Musk Haberiyle Düştü

Mishaboar, kriptokoin.com olarak baktığımızda altcoin Dogecoin’in gelişiminin önemli bir parçası. Ancak esrarengiz figür tarafından yapılan son açıklamalar dikkat çekiyor. Dogecoin’in olası PoS konsensüsünü reddetmesinin projenin yönü ve gelişimi üzerindeki etkisi hakkında spekülasyonlara yol açıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1