Popüler Altcoin Boğa Sinyali Verdi! Bu Seviyeye Dikkat

XRP, ADA, DOT ve MATIC gibi altcoin devleri düşüş eğilimi gösterirken, Optimism (OP) yatırımcıları %3,5’lik kazancın tadını çıkarıyor. Teknik analizler, ivmenin bir süre daha devam edebileceğini öneriyor.

Altcoin boğaları tekrar OP grafiğini devraldı

Piyasa değerine göre 40. sırada yer alan Optimism (OP), şu anda gün içi %3,5 kazançla 1,56 dolardan işlem görüyor. Altcoin bu hafta uzun vadeli direnç çizgisini aşmada başarısız oldu. Ancak, teknik analizler, boğaların bir kırılma için daha yeterli güçte olduğunu gösteriyor.

Teknik açıdan, OP fiyatı Şubat sonlarında ATH fiyatı 3,3 dolara ulaştığından düşüyor. Bu esnada alçalan direnç çizgisini direnç olarak kullandı. Bu çizgi, en son 8 Ağustos’ta olmak üzere fiyatı birkaç kez reddetti. Bu başarısızlık, altcoin fiyatı üzerinde keskin bir düşüşe yol açtı. OP bir noktada %30’un üzerinde düşüşle 1,2 dolar civarındaki yatay desteğine geriledi.

Söz konusu düzeltme, 14 Ağustos’tan 21 Ağustos’a kadar olan haftalık mumun uzun alt fitili ile açıkça görülüyor. Haftalık RSI ise 50’nin altında olmasına rağmen direnç çizgisinin üzerine çıkarak yükselişe geçen bir yapı oluşturdu. Bu da altcoin boğalarınon geri dönüş yapmaya çalıştığını gösteriyor. Üstelik RSI’daki bu tür atılımlar çoğu zaman fiyat hareketlerinde de benzer kırılmalara yol açıyor. Bu nedenle OP fiyatının direnç çizgisinin üzerine çıkıp bir sonraki direnç seviyesi olan 2 dolara yükselmesi ihtimali var.

Bu seviyeye dikkat

Günlük grafiğe göre, OP fiyatı yılın en düşük seviyesi olan 0,9 dolara ulaştıktan sonra yükselen bir paralel kanalda işlem görüyor. Bu hareket, çoğu durumda çöküşlere yol açan bir düşüş formasyonudur. Ancak grafikte altcoin için 2 olumlu sinyal var:

  • OP fiyatı, kanalın altında (yeşil elips) yanlış bir dağılım yarattı. Bunun gibi sinyaller genellikle güçlü fiyat artışlarına yol açar.
  • Günlük RSI 50 seviyesini geri aldı ve yukarı doğru eğilim gösteriyor. Her ikisi de yükseliş eğilimine işaret ediyor.

Ancak OP fiyatı hala kanalın orta çizgisinin altında 1,64 dolardan işlem görüyor. Yükselişin teyit edilmesi için OP fiyatının bu seviyenin üzerine çıkması gerekiyor. Eğer öyleyse, bir sonraki direnç seviyesi kanalın 1,88 dolarlık direnç çizgisi olacak.

Kritik seviyeye gelince, OP fiyatının boğaların geri döndüğünü onaylamak için 1,64 doların üzerine çıkması gerekiyor. Aksi takdirse, bu sefer ayılar devreye girecek. İlk etapta altcoin fiyatını 1,4 dolara düşürmeye çalışacaklar. Teknik analist David, şu anda 1,56 dolardan işlem gören OP için küçük bir yükselişin yeterli olacağını tahmin ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1