Pixel 8, yapay zeka destekli kamera ile gelecek

ChatGPT ile birlikte hızla yükselen yapay zeka trendi, akıllı telefon pazarında da etkin şekilde kullanılmaya başlandı. Sızdırılan bilgilere göre Google Pixel 8, yapay zeka destekli kamera yazılımı ile piyasaya sürülecek.

Google, Pixel 8 modelinde yapay zeka destekli kamera uygulaması kullanacak

Sızdırılan bilgilere göre Google, Pixel 8 ailesinde kendi geliştirdiği Tensor G3 işlemciye yer verilecek. İddiaya göre Google, Samsung ile işlemci konusunda işbirliği yapacak. Tensor G3 işlemcinin Samsung tarafından üretilecek Exynos 2300’ün modifiye edilmiş hali olacağı belirtiliyor.

Google Pixel 8, selefine kıyasla 150,5 x 70,8 x 8,9 mm veya 5,1 mm daha kısa, 2,4 mm daha dar ve 0,2 mm daha ince olacak. Cihazın arka tarafında ise selefine göre daha büyük kamera alanına yer verilecek.

Realme GT 5 için yeni açıklamalar geldi! İşte tüm özellikleri

Realme GT 5 için yeni açıklamalar geldi! İşte tüm özellikleri

Realme GT 5 için resmi açıklamalar geldi. Realme 28 Ağustos’ta tanıtılacak yeni modeli GT 5’in kamera özelliklerini açıkladı.

Google, serinin amiral gemisi olan Pixel 8 Pro modelinde üçlü kamera dizilimine yer verecek. 1 adet ana kamera, bir adet telefoto kamera ve ultra geniş açılı kamera kullanılacak. Bununla birlikte, cihazda LiDAR sensörün de yer alacağı tahmin ediliyor.

GKWS6 model kodu ile piyasaya sürüleceği belirtilen Pixel 8 modeli, 12W Qi kablosuz şarj teknolojisiyle tanıtılacak. Cihazın bu yıl tanıtılan Qi2 teknolojisini destekleyeceği sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor.

Google, Pixel 7 ailesi ile birlikte Tensor çipinin makine öğrenimi yeteneklerini kullanan yeni bir “Fotoğraflar için bulanıklık giderme” aracını tanıttı. Sızdırılan bilgilere göre şirket, Pixel 8 serisinde “Videolar için bulanıklık giderme” teknolojisi için çalışmalarını tamamladı.

Konu hakkında Twitter’da açıklama yapan ünlü analist Mishaal Rahman, “Telefonunuzun muhteşem AI video gürültüsü giderme özelliği sayesinde, oyun kazandıran çekim videonuzda yan koltuktaki taraftarın bağırmasını ortadan kaldırın. Heyecan verici bir oyun sırasında arkadaşlarınızın ve ailenizin tepkilerinin sesini iyileştirin ve telefonunuzun muhteşem AI video gürültüsü giderme özelliğiyle arka plandaki stadyum gürültüsünü en aza indirin.” ifadelerine yer verdi.

Ekran 6.17 inç, 1080×2400 çözünürlük, 120Hz OLED
Parmak İzi Okuyucu Gömülü ultrasonik sensörlü
Ana Kamera 50 Megapiksel, Samsung ISOCELL GN2 sensörü
Ultra Geniş Kamera 12 Megapiksel
Selfie Kamera 11 Megapiksel
Batarya 4.485 mAh
Kablolu Şarj Desteği 24W
Kablosuz Şarj Desteği 12W
Yonga Seti Titan çipli Google Tensor G3
Depolama 128 GB, 256 GB
Bellek 8 GB RAM

source site-29