PEPE Olayından Yeni Ayrıntılar: Hırsızlıktı!

On-chain analisti Yazan’ın yeni iddialarına göre, PEPE ekibi insider trading yoluyla 400 milyar PEPE satmıştı. Son iddiaların öncesinde PEPE, Cuma günü ortaya çıkan skandal transferlerin ardından sert düştü.

PEPE olayının perde arkası aydınlandı: Hırsızlıktı

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, 25 Ağustos’ta ortaya çıkan ve ekibiyle bağlantılı olduğu tespit edilen PEPE transferleri, token fiyatı üzerinde çift haneli yıkıma yol açtı. Bu tarihte farklı merkezi borsa cüzdanlarına alan 16 trilyon PEPE tespit edildi. Proje ekibi geniş çapta endişe yaratan ve fiyatı çift haneli düşüren iddiaların ardından harekete geçti. Bu yazıdan göz atabileceğiniz samimi açıklamanın ardından PEPE fiyatı bir miktar toparlanma sağladı.

Son gelişmelerde, kripto fenomeni Jeremy “Pauly” Cahen, rug pull iddialarını insider trading olarak güncelledi. Pauly şimdi ekip üyelerinin kimliklerini ve cüzdan faaliyetlerini ifşa ediyor. On-chain analistler aynı zamanda içeriden kişilerin dahil olduğu önemli Pepecoin işlemlerine de dikkat çekiyor…

Analist, PEPE ekibinin açıklamalarına ‘saçmalık’ dedi

Geçtiğimiz saatlerde Pauly, Pepecoin ekibinin dokuz farklı cüzdanda bekleyen 16-17 milyon dolarlık Pepecoin tuttuğunu açıkladı. Ayrıca, PEPE ekibinin konu ile yaptığı açıklamalara ‘saçmalık’ dedi. Şaşırtıcı bir şekilde proje ekibinin bazı kötü niyetli doğrudan PEPE satmayı tercih etmiyordu. Bunun yerine, stratejik olarak PEPE’yi merkezi borsa (CEX) cüzdanından boşaltarak önemli bir short pozisyon oluşturdular. Pauly, başlangıçta rug pull olarak betimlediği olayın aslında daha ciddi olduğunu söylüyor:

@Degenharambe ve @pepecoineth ekibindeki diğer ortaklarının mümkün olan en kısa sürede adalet önüne çıkarılmasını sağlamak için büyük ihtimalle kolluk kuvvetlerinin birden fazla şubesiyle çalışacağım. Açgözlülükleri ve suçları birçok kişiye aşırı zarar verdi.

Pepecoin ekibi hesap vermeli

Pauly daha sonra Pepecoin ekibinden birkaç kişinin kişisel bilgilerini de açıkladı. Bu kişilerin işlem faaliyetlerini ayrıntılı olarak ortaya döktü. Pauly’e göre Pepecoin ekibi topluluğu istismar ediyor. Çoklu imzalı cüzdanlar ve PEPE varlıkları ile ilgili açıklamaların tamamen yanlış olduğunu ileri sürüyor.

İşte o yeni iddialar

On-chain analisti Yazan’ın yeni iddialarına göre, proje ekibinin bazı üyeleri gizlice PEPE satıyordu. Pauly’nin Pepecoin ekip üyelerini ifşa etmesiyle aynı zamana denk gelen yaklaşık 400 milyar Pepecoin satıldı. Buna cevaben Yazan, Binance ve OKX gibi kripto borsalarına içeriden kişilerin işlemlerini engellemek için önlemler almaya çağırdı.

Pepecoin’in fiyatı, ekibinin gerçekleştirdiği satışlar nedeniyle %15 oranında düşüş gösterdi. Fiyatı %10’luk kısa bir artışa rağmen momentumunu koruyamadı ve düşüş yaşadı. Bu da toplumda hakim olan olumsuz havayı artırdı. Meme token şu anda son 24 saate göre sabit kaldığı 0.0…08903 dolardan işlem görüyor. Son gelişmelerin ardından piyasa değerine göre ilk 100 arasından uzaklaşmak üzere.

Daha önce PEPE gibi ani yükseliş yaşayan meme token projeleri hakkında ciddi endişeler olduğunu aktarmıştık.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1