PEPE Ekibinin Açıklamaları Ne Derece Doğru? Olayları Açığa Çıkaran Analist Değerlendirdi

Bilindiği üzere PEPE tokeninde kısa bir süre önce büyük bir kriz ortaya çıkmıştı.

Tokenin akıllı sözleşmesinde değişiklik yapma yetkisi olan multisig cüzdanların, değişiklik yapmak için gereken eşik değeri 5/8 cüzdandan 2/8 cüzdana indirilmiş ve söz konusu multisig cüzdanlardan yüklü miktarda PEPE altcoini merkezi borsalara taşınarak satılmıştı.

Konuyla ilgili PEPE ekibinden bu sabah bir açıklama yayınlandı. Açıklamaya göre geliştirici ekibinden bazı isimler tokenin kuruluşundan bu yana coinlerini satarak yönetimden çıkmak istiyor fakat bu kişilere izin verilmiyordu. Açıklamada, bu kişilerin gizli bir şekilde eşik değeri 2/8’e indirerek 16 trilyon PEPE sattıkları bildirildi.

Açıklamada bundan böyle bu kişilerin yönetimde olmadıkları ve yönetimde kalan ekip üyelerinin tokene sadık kişilerden oluştuğu savunuldu. Bundan böyle imza yetkisine sahip olan tek cüzdan bulunduğunu ve bunun da emin ellerde olduğu iddia edildi.

Ayrıca tokenin Telegram hesabının hacklendiği ve erişimin kaybedildiği de belirtildi.

Akıllı Sözleşmedeki Değişikliği Fark Eden Analist: “İmza Yetkisine Sahip Olan Cüzdan Sayısı Değişmedi”

Bununla birlikte, multisig cüzdanlarındaki eşik değerin düşürüldüğünü ilk fark eden analistten konuyla ilgili bir açıklama geldi. Analist, PEPE ekibinden yapılan açıklamada yanıltıcı ve yanlış bilgiler verildiğini savundu. Analiste göre imza yetkisine sahip olan cüzdan sayısı bire indirilmedi ve halen akıllı sözleşmede değişiklik yapılabilmesi için 2/8 cüzdana ihtiyaç duyuluyor.

Buna ek olarak analist, ekibe ihanet ettiği iddia edilen multisig cüzdanlarının hiçbirinin imza yetkisi olan cüzdanlar arasından çıkarılmadığını da ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4