PEPE Değil! Son Düşüş Bu Altcoin İçin Alım Fırsatı mı?

Algorand (ALGO), diğer birçok altcoin gibi, bu haftaki kripto piyasası kargaşası sırasında bir darbe aldı. Bitcoin’in 25.000 doların altına düşmesi ve Ethereum’un 1.600 doların altına inmesiyle ALGO’nun yerel tokeni neredeyse %10 düştü. Buna göre tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,09 dolara geriledi. Peki bu düşüş bir alım fırsatı mı? Detaylara bakalım

Altcoin Algorand için uzun yol

Kripto topluluğunun yakından izlediği gibi, ALGO boğaları 0,1 dolar seviyesini geri kazanmaya çalışıyor. Ancak zorlu satış baskısı büyük görünmeye devam ediyor. CoinMarketCap verilerine göre, Algorand’ın son 24 saatteki işlem hacmi %34 azaldı. Buna göre yaklaşık 23,6 milyon dolara geriledi. Diğer taraftan piyasa değeri 756 milyon dolar ile ihtişamlı günlerinden çok uzakta duruyor.

Altcoin Algorand bir zamanlar 20 Haziran 2019’da fiyatı rekor kırarak 3,56 dolara yükseldiğinde zirveye ulaşmıştı. O dönemde, Layer-1 blockchain lansmanı, potansiyeli hakkında yaygın bir iyimserlik ve coşkuyla karşılandı. Algorand’ın ana akım çevrelerde tanınırlık kazanması güzel bir gelişmeydi. Çok sayıda ortaklığı güvence altına alması ve önemli ağ yükseltmeleri gerçekleştirmesi proje için olumlu göstergelerdi. Bununla birlikte, son birkaç yılda fiyatta istikrarlı bir düşüş oldu. Altcoin ALGO, kripto boğa piyasası sırasında 2021’deki zirvesi olan 2,80 dolardan düştü.

Düzenleyici sorunlar ve değişen perspektifler

Son aylarda altcoin ALGO’nun fiyatı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanından kaynaklanan olumsuz duygulardan büyük ölçüde etkilendi. SEC, Algorand’ı Bittrex ve Binance gibi büyük borsalara karşı açılan davalarda kayıtsız menkul kıymetlerden biri olarak seçti. Bu gelişme, tokenin aşağı doğru gidişini hızlandırdı.

İlginç bir şekilde, SEC Başkanı Gary Gensler bir zamanlar Algorand’ı blockchain potansiyeli nedeniyle alkışlamıştı. Bununla birlikte, düzenleyici ortamın geliştiği ve bakış açısında bir değişikliğe neden olduğu görülüyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda piyasa bu zorluklar arasında yol alıyor.

Alım fırsatı mı?

Altcoin ALGO’nun zaman zaman potansiyel bir toparlanmaya işaret etmesine rağmen daha fazla aşağı yönlü baskıya dayanması beklentiler dahilinde. Şu anda, Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) aşırı satım bölgesine derinlemesine yerleşmesiyle satıcılar sıkı bir şekilde kontrolü elinde tutuyor.

algorand price

Bu senaryoda, yukarı dönüş yolu netleşmeden önce kâr alımlarının devam etmesi muhtemel. Buna göre ALGO fiyat noktası şimdilik bir alım fırsatı sunmuyor gibi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1