PayPal’ın Stablecoininin Piyasaya Sürülmesi USDT’yi Kötü Etkiler Mi? Tether CTO’su Konuştu

Online ödeme devi PayPal, ABD doları ile desteklenecek ve New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı tarafından düzenlenecek PayPal USD (PYUSD) adlı kendi stablecoin’ini çıkaracağını bu sabah duyurmuştu.

Bu hamle, PayPal’ın kripto para alanına girmesi ve Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi diğer stablecoin’lerle rekabet etmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Tether CTO’su Paolo Ardoino: “PYUSD Bizi Etkilemez”

Ancak USDT’nin arkasındaki şirket olan Tether’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, PYUSD’nin piyasaya sürülmesinin Tether’i etkilemeyeceğini çünkü firmanın ABD’li kullanıcılara hizmet vermediğini söyledi.

Tether’ın bunun yerine istikrarlı ve likit bir dijital para birimine talebin yüksek olduğu gelişmekte olan piyasalara ve gelişmekte olan ülkelere odaklandığını dile getirdi.

Ardoino bir röportajında “USDT üzerinde herhangi bir etki beklemiyoruz ama bu genel olarak kripto endüstrisi için olumlu olacaktır” dedi ve ekledi:

“Bu ilginç bir durum. ABD’de başka bir stablecoin, esas olarak Mastercard ve Visa’yı besleyen ödemeler için gelirlerin azalmasına yol açabilir. Ayrıca sektörün daha da büyümesine ve mantıklı düzenlemeler için bastırmasına yardımcı olacaktır.”

Ardoino ayrıca PYUSD’nin Tether’in rekabetini, isim vermese de ima ederek Circle tarafından çıkarılan USDC’yi etkileyebileceğini öne sürdü. USDC’nin daha çok ABD pazarına odaklandığını, Tether’in ise küresel bir erişime ve varlığa sahip olduğuna işaret etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4