PayPal’ın Stablecoin Hamlesine Siyasetçilerden Tepki!

ABD merkezli ödeme devi PayPal’ın kendi stablecoin birimini piyasaya sürmesinin ardından siyasetçiler konuyu tartışmaya devam ediyor. Meclis Mali Hizmetler Komitesi’nde görev alan demokrat vekil Maxine Waters, geçtiğimiz gün PYUSD stablecoin hakkında konuştu. Demokrat siyasetçi, PayPal’ın kendi stablecoin’ini ülkede bir regülasyon olmadan piyasaya sürmesini eleştirdi.

Waters, PayPal’ın bu adımının federal bir regülasyonun eksikliği nedeniyle endişe verici olduğunu dile getirdi. Vekil, federal regülasonlar olmadığı için kötü niyetli aktörlerin bu tarz hamlelerden ilham alma ihtimaline dikkat çekti.

Maxine Waters, aynı zamanda Kongre Mali Hizmetler Komitesi’nin onayladığı bir stablecoin tasarısını da eleştirdi. Waters, yeni tasarının FED’e varlıkları denetleme yeteneği vermeme durumu, tüketiciye zarar verebilecek “sorunlu” bir adım.

Demokrat siyasetçinin kripto konusunda yaptığı olumsuz ilk eleştiri PayPal ile başlamadı. Waters, daha önde Facebook’un başarısız Libra projesi ile ilgili de sert eleştiriler dile getirdi.

PayPal, geçtiğimiz hafta dolara sabit yeni stablecoin’i PYUSD’yi piyasaya sürdü. Şirket, kripto ihracı için ise Paxos ile işbirliğine gittiğini açıkladı. Ödeme devi, PYUSD birimini dolar mevduatları ve nakit eşdeğerleri tarafından desteklendiğini belirtti.

source site-1