PayPal’ın Coini Bu Altcoin Projesine Yarayacak!

PayPal’ın PYUSD stablecoin’inin bu hafta tanıtılması, JPMorgan analistlerinin Ethereum için potansiyel faydalara işaret etti. Ancak altcoin uzmanlarının Ethereum’un temel Blockchain olarak seçilmesiyle ilgili çekincelerini dile getirdiği tepkiyi ateşledi.  İşte detaylar…

PayPal’ın PYUSD hamlesi bu altcoin projesini etkileyecek

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi PayPal, kripto para alanında dalgalanmalara yol açan bir hamle gerçekleştirdi. Bu hafta kendi stablecoin’ini tanıttı ve sektör uzmanlarından iyimserlik ve eleştiri karışımına yol açtı. JPMorgan analistleri Ethereum için potansiyel faydalar öngördü. Diğer kripto yerlisi profesyoneller yeni stablecoin PYUSD için Ethereum seçimi konusunda endişelerini dile getiriyor. JPMorgan’ın analizine göre, PayPal’ın stablecoin arenasına girmesi kritik. Üstelik, Ethereum’un ekosistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak.

JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou, “Bu, altcoin Ethereum aktivitesini artıracak. Ethereum’un bir stablecoin/DeFi platformu olarak ağ faydasını geliştirecek” dedi. Analist ayrıca, bu gelişmenin daha fazla firmayı stablecoin veya merkezi olmayan projeleri için Ethereum veya layer 2 platformlarını düşünmeye teşvik edebileceğini ve Ethereum’un kilitli toplam değerini (TVL) etkili bir şekilde artırabileceğini açıkladı. Panigirtzoglou ayrıca, PYUSD’nin Binance’in BUSD stablecoin’inin kapatılmasıyla oluşan boşluğu doldurabileceğine ve toplam değerde yaklaşık 20 milyar dolarlık bir kayıp yaşanabileceğine dikkat çekti. PYUSD bu görevi üstlenmeyi başarırsa, TVL’sinde Binance Smart Chain’den Ethereum’a ve ilgili layer 2 platformlarına doğru bir kaymaya yol açma potansiyeli var.

Endişeler de var

Ancak, tüm uzmanlar JPMorgan’ın coşkusunu paylaşmıyor. Altcoin topluluğu tarafından dile getirilen önemli bir endişe de vardı. Bu, Blockchainin yüksek işlem ücretleri sorunu göz önüne alındığında, PYUSD için Ethereum’un seçilmesi oldu. İşlem maliyetlerini azaltmaya odaklı layer-1 ağı Sei Network’ün kurucu ortağı Jayendra Jog açıklama yaptı. “PYUSD’yi kullanmanın gas ücretleri gülünç olacak. Bu da kullanımını caydıracak” uyarısında bulundu. Jog, PayPal’ın kullanıcı deneyimini iyileştirmek için işlem maliyetlerini sübvanse etmesi veya alternatif ağlarda PYUSD’yi daha uygun gas ücretleriyle desteklemesi gerekebileceğini öne sürdü.

PayPal Haberinden Sonra Bu Altcoin Yüzde 30 Bin Arttı!

Eleştirilere yanıt olarak Panigirtzoglou ve JPMorgan analisti Mayur Yeole, PayPal’ın altcoin piyasasına girmesinin geleneksel ve merkezi olmayan finans arasındaki potansiyel sinerjiyi vurguladılar. Bununla birlikte, düzenleyici belirsizliklerin özellikle ABD’de stablecoin şirketlerinin üzerinde kara bulut gibi gezindiğine dikkat çektiler.  Fintech firmaları için düzenleyici ortamın öngörülemeyen şekillerde gelişebileceğini belirttiler. Kripto para topluluğu PayPal’ın PYUSD stablecoin’inin piyasada nasıl bir performans göstereceğini yakından izliyor. Ethereum ekosistemi ve daha geniş stablecoin ortamı üzerindeki etkisi hakkında devam eden tartışmaların süreceği kesin.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1