Pantera Capital’den Meteorik Bitcoin Tahmini: Seviyeler ve Tarih Belli!

ABD ‘nin önde gelen hedge fonu Pantera Capital, yeni “Blockchain Letter” raporunu açıkladı. Kripto varlık yöneticisi, 2024 ve sonrası için Bitcoin fiyatına ilişkin iyimser bakış açısını teyit ederken, gelecek yıl Nisan ayında yapılması planlanan yarılanma etkinliğini de hesaba kattığını belirtti.

Daha önce gerçekleşen yarılanma etkinlikleri fiyat üzerinde etki yaratırken, hedge fonu sonraki yarılanma etkinliğinden önce 35.000 dolar, sonrasında ise 148.000 dolarlık fiyat tahmininde bulundu.

Gerçekleşmesi halinde 148.000 dolara yükselmesi, mevcut Bitcoin fiyatından %460’ın üzerinde bir fiyat artışını temsil edecektir.

bitcoin yorum

Pantera’nın yarılanma sonrası Bitcoin fiyat artışına ilişkin tahminleri büyük ölçüde daha önceki yarılanma olaylarına ve bunların BTC fiyatlarını nasıl etkilediğine dayanıyor.

Hedge fonu, 2016’daki yarılanmanın BTC’nin yeni coin arzını 2012’deki ilk olayın yalnızca üçte biri kadar azalttığını belirtti.

Öte yandan 2020’deki yarılanma BTC arzını 2016’daki yarılanmaya kıyasla %43 oranında azalttı ve kripto para biriminin fiyatı üzerinde %23 oranında olumlu bir etki yarattı.

Bitcoin tarihsel olarak yarılanmadan 477 gün önce dibe vurmuş, yarılanmaya doğru tırmanmış ve sonrasında yukarı yönde patlamıştır.

Eğer tarih tekerrür etseydi, Bitcoin fiyatının 30 Aralık 2022’de dibe vurmuş olması gerekirdi.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-8