Pantera Capital’den Bitcoin İçin 35 Bin Dolar ve 148 Bin Dolarlık Tahmin!

Geçtiğimiz hafta Bitcoin ve altcoinlerde sert bir düşüş yaşandı. Piyasada bu konuda yön arayışı başlarken yatırımcılar daha fazla düşüş konusunda tedirgin olmaya devam ediyor.

Bu noktada yönetimi altında 4 milyar dolardan fazla varlık bulunan Pantera Capital’dan olumlu değerlendirmeler geldi.

BTC fiyat performansının halving döngüleri ile yakın ilişkisi olduğunu belirten Pantera Capital, 2024 yılında gerçekleşmesi beklenen halving etkinliğinde de tarihsel eğilimlerin devam edeceğini öngördü.

Bu noktada Pantera Capital Bitcoin’in 2024 yarılanmasından önce 35.000 dolara ulaşmasını ve sonranda ise 148.000 dolara yükselmesini beklediğini belirtti.

Şirket bu tahminini Bitcoin’in 2012 ve 2016’da yaşanan önceki iki halvingindeki gösterdiği performansına dayandırdı.

“Bitcoin,15 ay süren, tarihinin en uzun yıllık negatif getiri dönemini yaşadı.

Bizim görüşümüz Bitcoin’de yeterince negatif şey gördüğümüz yönünde birleşiyor.

Bu noktada Bitcoin için yükseliş bekliyoruz.

Son zamanlarda yaşanan olumlu olayların (XRP kararı ve BlackRock ve diğer şirketlerin ETF başvuruları) Nisan 2024’te gerçekleşmesi beklenen Bitcoin Halving’e ek olarak, BTC ve kripto paralar için bir sonraki boğa piyasası için güçlü bir ortam sağlayacağını düşünüyoruz.

Bitcoin, yarılanmadan 477 gün önce tarihsel olarak dibi gördü ve ardından yükselişe geçti.

Yarılanma sonrası yükselişler, yarılanmadan bir sonraki boğa döngüsünün zirvesine kadar ortalama 480 gün sürüyor ve bu dönemde fiyat patlama yaşıyor.

Bir sonraki yarılanmanın 20 Nisan 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor. Tarih tekerrür edecek olursa, bir sonraki yarılanmadan önce Bitcoin 35 bin dolara, sonrasında ise 148 bin dolara yükselebilir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4