Önümüzdeki Hafta Bu Gelişmeler Bitcoin’i Fiyatlayabilir!

Bu hafta, Bitcoin liderliğinde birçok altcoin, değer kaybı ile boğuştu. Haftanın sonuna düşüş ile ilerlemek, birçok traderın moralini bozdu. Ancak bir haftayı daha geride bırakırken önümüzdeki hafta neler olacağı merak edilmekte.  İşte detaylar…

Bitcoin ve altcoinler, bu hafta düşüş yaşadı

Kripto para piyasası, bir önceki hafta yaşanan kısa süreli yukarı yönlü hareketin ardından fiyatlarda düşüşe işaret eden yeni bir belirsizlik dönemiyle karşı karşıya kaldı. Bu düşüşün odak noktası, piyasadaki baskın kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) oldu. BTC bir gecede %2’lik mütevazı bir düşüş yaşadı ve Perşembe günü 29.000 dolar eşiğinin altına geriledi. Ardından, düşüşü daha da derinleşti Bu düşüş, merkez bankasının enflasyonu kontrol etmek için devam eden bir teklifte temkinli bir parasal yaklaşıma olan bağlılığını ortaya koyan en son FED politika toplantısının tutanaklarının yayınlanmasıyla aynı zamana denk geldi.  Bunun ardından aynı gün içinde Bitcoin’in değeri iki ay içinde ilk kez 28.000 dolar seviyesinin altına düştü.

Bitcoin’in değerinde hızlı bir düşüş yaşandığı ve kısmi bir toparlanma yaşamadan önce 25.649 dolara ulaştığı görülünce durum daha da kötüleşti. Alandaki uzmanlar, önemli bir süre devam eden ve tüm kripto para piyasasını ani ve önemli satışlara karşı savunmasız bırakan piyasa likiditesindeki kademeli azalmaya ilişkin endişelerini dile getirdiler. Öngörülen piyasa gerilemesi, Çin’in önde gelen emlak holdinglerinden Evergrande’nin Manhattan’daki bir mahkemede Bölüm 15 iflas koruması için başvuruda bulunduğuna dair haberlerin ardından gerçeğe dönüştü. Bu gelişme, kurumsal yatırımcılar ve büyük holding sahipleri tarafından hızlı bir satışa yol açarak, hem hisse senetleri hem de Bitcoin dahil olmak üzere daha riskli olarak algılanan varlıkların fiyatlarında kayda değer bir düşüşe neden oldu. Nihayetinde, işlem haftası Bitcoin’in hafta boyunca %11,9’luk bir düşüşü yansıtan 25.935 dolarlık bir kapanış fiyatına ulaşmasıyla sona erdi.

Önümüzdeki hafta neler olacak?

Önümüzdeki haftaya baktığımızda, ufukta kayda değer birkaç olay ve gelişme olduğunu görüyoruz.  22 Ağustos Salı günü yaklaşırken, piyasa Grayscale ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki yasal davanın sonucunu bekliyor. Ayrıca, ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyesi Michelle W. Bowman’ın bir konuşma yapması planlanıyor. Kripto para borsası OKX’in 24 Ağustos Perşembe günü DORA/USDT ve ENJ/USDT işlem çiftlerini kaldırması planlanıyor. Eş zamanlı olarak, üç günlük önemli bir ekonomik konferans olan Jackson Hole Sempozyumu Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayacak. Bu etkinlik, dünyanın çeşitli köşelerinden merkez bankacıları, maliye bakanları, akademisyenler ve finans piyasası katılımcılarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. A

Bitcoin Fiyatı, Dump Sonrası Hangi Seviyelere Gidiyor?

Ayrıca, ABD İlk İşsizlik Başvuruları verisinin açıklanması ve beklentilerin 244.000 (önceki: 239.000) olarak belirlenmesi bekleniyor.  Son olarak, 25 Ağustos Cuma günü, finans alanındaki kilit isimlerin halka hitap etmesi planlanıyor. FED Başkanı Jerome Powell’ın saat 17:05’te konuşması ve ardından ECB Başkanı Christine Lagarde’ın saat 22:00’de bir konuşma yapması bekleniyor. Dinamizmi ve dış etkenlere duyarlılığı ile karakterize edilen bir ortamda, kripto para piyasası, doğasında var olan oynaklığı ve küresel ekonomik değişimlere ve düzenleyici dinamiklere olan duyarlılığı ile yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Piyasa katılımcılarına ihtiyatlı davranmaları ve hızla gelişen piyasa koşullarına ilişkin farkındalıklarını korumaları tavsiye edilmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2