Önümüzdeki Hafta Bu 5 Altcoin Projesinden Uzak Durun!

Kripto para piyasası, çoğu altcoin projesinin artan dalgalanma sergilemesi nedeniyle yaygın belirsizlikle çalkantılı olmaya devam ediyor. Gerçekten de piyasa, önümüzdeki günlerde potansiyel olarak bir fiyat ivmesini ateşleyebilecek önemli bir katalizörü hevesle bekliyor. Bu sırada analist Paul L., piyasada süregelen düşüş eğiliminin ortasında, önümüzdeki hafta uzak durulması gereken beş altcoin projesini belirledi. Fakat yazıya başlamadan önce, bunun yalnızca tahmin olduğunu belirtmekte fayda var. Analistin “uzak durun” dediği altcoinlerin olağanüstü bir performans sergilemesi de mümkün. Zira kripto piyasası genellikle öngörülemezdir. İşte detaylar…

Analistin listesinde ilk sırada Helium (HNT) var

Helium ağının yerel tokenı olan HNT, geçtiğimiz ay boyunca artan bir volatilite sergiledi. Tokenın 2022’nin sonlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını sağlayan kazançları sildi. Başlangıçta kripto para sektöründe gelecek vaat eden bir girişim olarak görülen Helium, izleme çipleri ve sensörler gibi IoT cihazları için Blockchain tabanlı bir kablosuz ağ oluşturmayı amaçlıyordu. Özellikle ağ, HNT’nin değerini etkileyebilecek önemli gelişmeler başlattı. Ağustos ayı, Coinbase’de listelenmesi ve Solana (SOL) ağında benimsenmesi haberleriyle token için güçlü bir notla başladı. Her ikisi de Helium ekosisteminin güçlenmesine katkıda bulundu.

Önümüzdeki Hafta Bu 5 Altcoin’den Uzak Durun!

Ancak, bu olumlu gelişmelere rağmen, HNT son haftalarda artan volatilite yaşayarak kazanımlarını korumakta zorlandı. Ayrıca, Helium içerisindeki kişilerin topluluk pahasına servet biriktirdiğini iddia eden ilk soruşturmadan kaynaklanan, ağın yönetimine ilişkin endişeler de devam ediyor. HNT son yedi günde %8’in üzerinde bir düzeltmeyle 1,54 dolardan işlem görüyordu.

Floki (FLOKI) de altcoin listesinde

Foki (FLOKI), son 30 günde %20’den fazla değer kaybıyla, devam eden düşüş piyasası koşullarının ortasında önemli bir düşüş yaşadı. Aralarında BitGo’nun da bulunduğu son ortaklıklara rağmen, Floki yatırımcılarının çoğu, meme coin piyasanın gerilemesiyle boğuşurken şu anda zarar ediyor. Bu düzeltme, algılanan fayda eksiklikleri nedeniyle Floki ve diğer meme coin’lere yöneltilen sorulara katkıda bulunuyor. Dahası, Floki genel piyasa duyarlılığı da dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden etkilenen belirsiz bir gelecekle karşı karşıya. Şu anda Floki 0,000016 dolar değerinde ve haftalık yaklaşık %4’lük kayıpları yansıtıyor.

Kadena (KDA), kazanımlarını koruyamıyor

Ölçeklenebilir bir Bitcoin (BTC) varyantı yaratmak için Bitcoin’in PoW mutabakat mekanizmasını harmanlayan bir PoW Blockchaini olan Kadena (KDA), son dönemdeki kazanımlarını korumakta zorlandı. Ağustos ayının sonlarına doğru KDA, Ledger’ın tokenı desteklediği haberinin tetiklediği artan satın alma faaliyeti nedeniyle bir ralli yaşadı ve kullanıcıların coinlerini borsalardan taşımasına olanak sağladı. Bununla birlikte, Kadena’nın Ethereum (ETH) gibi diğer kripto projelerine kıyasla nispeten daha yavaş büyümesiyle ilgili sorular ortaya çıktı. Özellikle ağ, enerji tasarruflu PoW modelinden yararlanarak kurumsal işlemlere ve bankacılığa odaklanıyor. Olumlu gelişmelere rağmen KDA dalgalı seyrini sürdürüyor.

Enjin Coin (ENJ): Altcoin için volatilite eksikliği var

Enjin Coin (ENJ), geliştiricilerin Blockchain tabanlı NFT’leri oyunlarına ve uygulamalarına sorunsuz bir şekilde entegre etmelerini sağlayarak, özellikle oyun endüstrisinde, NFT devriminde kilit bir oyuncu olarak konumunu sağlamlaştırdı. Enjin Coin ile ilgili son gelişmeler arasında, Enjin ekibinin projenin Efinity’den yeni Matrixchain’e geçişini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir güncelleme duyurusu yer alıyor. Ancak, ENJ son haftalarda artan bir volatilite sergilemedi. Yani, bu gelişme önemli bir fiyat hareketine yol açmadı.

Analiste göre, diğer metaverse tokenlar gibi ENJ de, sektörün genel düşüşü göz önünde bulundurulduğunda dikkatle yaklaşılması gereken bir varlık olmaya devam ediyor. Aslında, çoğu metaverse token Kasım 2021 ile Eylül 2023 arasında piyasa değerlerinin yaklaşık %90 oranında düştüğünü gördü. Buna ek olarak ENJ; güvenlik, gizlilik, topluluk yönetişimi ve uzun vadeli HODLing teşviklerinin eksikliği gibi konularla ilgili endişelerle karşı karşıya. Şu anda ENJ, haftalık neredeyse %5 kayıpla 0,23 dolardan işlem görüyordu.

Listenin sonunda GMX (GMX) var

Son olarak GMX (GMX) fiyatı sürekli olarak düşerek önceki kazançları siliyor. GMX, özellikle Ethereum ağı içinde verimli değer transferleri için özel olarak tasarlanmış bir kripto para birimi olarak tasarlanmıştır. Şu anda GMX, önümüzdeki hafta bir fiyat rallisini tetikleyebilecek temel temellerden yoksun. Mevcut piyasa bunalımı göz önüne alındığında, mevcut koşullar token’ın değerini olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle analiste göre , GMX’e yatırım yapmayı düşünürken dikkatli olmak akıllıca olacaktır.  Söz konusu kripto para birimleri yüksek dalgalanma sergilemiş olsa da, kripto piyasasının hızlı dalgalanmalarıyla bilindiğini ve koşulların hızla değişebileceğini kabul etmek önemlidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1