Ödeme Devi Visa’dan Ethereum Açıklaması!

Küresel ödeme teknolojisi devi Visa, kullanıcıların Ethereum ağındaki gas ücretlerini doğrudan kredi veya banka kartlarını kullanarak ödeyebilmelerini sağlayan bir testin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Visa, Testi Başarıyla Gerçekleştirdi

Bu çığır açan gelişme, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen merkezi olmayan uygulamaların (dApps) kullanılabilirliğini ve erişilebilirliğini artırmada önemli bir adıma işaret ediyor.

Test, Ethereum ana ağının işlevselliğini yansıtan bir test ortamı olan Ethereum Goerli test ağı üzerinde gerçekleştirildi.

Visa’nın teknik ekibi, paymaster sözleşmesi, hesap soyutlama ve ERC-4337 standartları dahil olmak üzere yenilikçi teknolojilerin bir kombinasyonundan yararlanarak denemeyi gerçekleştirdi.

Bu girişimin birincil amacı, gas ücretleriyle ilişkili karmaşıklıkları ortadan kaldırarak Ethereum tabanlı uygulamalarla etkileşimde kullanıcı deneyimini kolaylaştırmaktır.

Esasen Ethereum ağındaki işlemlerin yürütülmesi için gereken işlem ücretleri olan gas ücretleri, tarihsel olarak ağın yerel kripto para birimi olan Ethereum Ether (ETH) cinsinden ifade edilmiştir.

Visa ise bu gas ücretlerinin fiat para birimleri ile ödenebilmesini mümkün kılmaya çalışıyor.

Bu durum, kripto para birimlerine daha az aşina olan veya geleneksel ödeme yöntemlerini tercih eden kişiler için bir engel teşkil etmiştir.

Bu test Ethereum Goerli test ağında gerçekleştirilmiş olsa da, etkileri daha geniş Ethereum ana ağına ve potansiyel olarak diğer blok zinciri ağlarına kadar uzanmaktadır.

Visa, geleneksel finansal altyapının blok zinciri teknolojisiyle kesişimini keşfetmeye devam ederken, bu deneyin başarıyla tamamlanması, dijital ödeme ortamının devam eden evriminde önemli bir kilometre taşına işaret ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4