Nvidia Hissesinin Yükselişi Portföy Yöneticilerini Tedirgin Ediyor!

Nvidia Corp’un bu yılki yükselişi, yatırımcıları heyecanlandırıyor, ancak birçok fon yöneticisi, hissenin pahalı olduğuna inandığı için hisse senedine yatırım yapmaktan kaçınıyor.

Çipleri, ChatGPT gibi üretken yapay zeka uygulamalarına güç veren bu yarı iletken şirketinin hisseleri, yapay zeka beklentilerine dayalı olarak bu yıl üç katın üzerinde arttı. Ancak, birçok fon, Nvidia’nın önemli hisse senedi endekslerindeki ağırlığına kıyasla daha az hisse senedi bulunduruyor, bu da onların endekslere göre performanslarını daha düşük kalmasına sebep oluyor.

Nvidia Hisse Grafiği

Portföyünde Nvidia Bulunmayan Fonlar Endeksin Altında Kaldı

Morningstar’ın analizine göre, S&P 500 veya benzer bir endeks ile karşılaştırıldığında, yaklaşık 330 yatırım fonunun sadece yüzde 15’i Nvidia’da endeksin üzerinde ağırlığa sahipti. Morningstar’ın verilerine göre, Nvidia’da ortalamanın altında ağırlığa sahip olan fonların yüzde 85’i bu yıl şu ana kadar endeksin altında performans gösterdi.

Nvidia’nın yüksek değerlemesi, bazı yatırımcıları uzak tutuyor. Şirketin hisse senedi şu anda ileriye dönük 12 aylık kazanç tahminlerinin 33,6 katı seviyesinde işlem görüyor, Bu yüksek değerleme ise bazı yatırımcıları endişelendiriyor.

Horizon Yatırım Hizmetleri CEO’su Chuck Carlson, “Tek bir hisse senedi bizi ne kurtaracak ne de batıracak, ancak ona sahip değilseniz ve hisse senedi üç katına çıkarsa bunun kesinlikle bir faydası olmaz” dedi.

Şirketin yüksek değerlemesi, genel olarak büyük teknoloji ve büyüme şirketlerinin hisselerinin son dönemde yaşadığı güçlü rallinin de bir parçası olarak ele alınıyor. Bu tür şirketlerin, S&P 500 gibi önemli endekslerde büyük bir ağırlığı olduğu göz önüne alındığında, bu durum endekslerin performansını etkiliyor.

Ancak bazı yatırımcılar hala temkinli. Nvidia gibi yüksek değerlemeye sahip hisse senetlerinin, gelecekteki performanslarının belirsiz olduğunu düşünüyorlar.

source site-1