Nijerya’dan Binance Uyarısı Geldi! “Hemen Durdurun”

Nijerya’nın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Binance hakkında yeni bir uyarı yayınladı.

Haziran ayındaki uyarısını yineleyen kurum, Binance’in Nijerya’daki faaliyetlerinin yasa dışı olduğunu hatırlatarak, burada işlem yapan yatırımcıların, yatırımcı koruma yasalarından yararlanamayacağını belirtti.

Uyarı metninde şu ifadelere yer verildi:

“Komisyon’un Binance tarafından işletilen web sitesi (https://www.binance.com) ile ilgili olarak Nijerya halkından kripto varlık ticareti yapmasını talep etmek için kullanılan 9 Haziran 2023 tarihli önceki genelgesinin devamı olarak;

Binance’in, https://www.binance.com’un ve şirketin yatırımcı topladığı bu tür diğer platformların komisyon tarafından tescil edilmediğini veya düzenlenmediğini ve bu nedenle Nijerya’daki faaliyetlerinin yasa dışı olduğunu bir kez daha yineler. Yatırım yapan kamunun işletmeyle iş yapan ve bu tür taleplerde bulunan herhangi bir üyesi, bunu riski kendisine ait olmak üzere yapmaktadır.

Yasal olarak yatırımcı koruması yetkisine sahip düzenleyici kurum olarak Komisyon, kripto varlıklara yatırım yapmanın yüksek düzeyde risk taşıdığı ve yatırımların tamamen kaybedilmesine neden olabileceği konusunda halkı uyarıyor. Bu nedenle Komisyon, yatırımcı kamuoyunu, Komisyon tarafından tescil edilmemiş veya düzenlenmemiş kuruluşlar tarafından sunulan veya işletilen kripto varlıklara ve diğer ürünlere yatırım yapma konusunda dikkatli olmaya çağırmaktadır.

Bu genelge ile, bu tür taleplerde bulunan tüm platform sağlayıcıları, Nijeryalı yatırımcılara herhangi bir şekilde talepte bulunmayı derhal durdurmaya yönlendirilmiştir.

Komisyon, bu tür operatörlerin ve ilgili platformların faaliyetlerine ilişkin diğer düzenleyici eylemler hakkında güncellemeler sağlayacak ve bu konuda daha fazla rehberlik sağlamak için Nijerya’daki diğer düzenleyicilerle birlikte çalışacaktır.”

Haziran ayındaki bildiride Binance Nijerya Limited isimli bir şirket hedef alınmış ve Binance bununla bir ilgili olmadığını ifade etmişti. Son bildiride Binance Global’in web sitesi hedef alındı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4