Negatif Açılış Sonrası Borsa İstanbul Toparlanmayı Başardı

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni ekonomi düzenlemeleri, Borsa İstanbul üzerinde belirgin bir etki yarattı. Özellikle Kur Korumalı Mevduat hesaplarının (KKM) kademeli olarak tasfiye edilme planlarının açıklanması, yatırımcıları endişelendirdi ve Borsa İstanbul’da değer kaybı yaşandı. Bu gelişmeye özellikle bankacılık endeksindeki sert düşüş eşlik etti. AKBNK, GARAN ve ISCTR gibi önemli banka hisseleri yüzde 5’e yakın oranlarda değer kaybı yaşadı. Borsa İstanbul, yeni güne yüzde 0,89 düşüşle 7.446 puandan başladı.

Ancak ilerleyen saatlerde durum daha olumlu bir seyir izledi. Özellikle kurumsal yatırımcıların endekse ilgisinin artması ve KKM’den tasfiye edilecek tutarın bir kısmının Borsa İstanbul’a yönlendirileceği beklentileri, endeksin toparlanmasını sağladı. BIST100 endeksi, 11:20 itibariyle 7.548 puana yükselerek yüzde 0,50 değer kazandı. Endeksin gün içinde en yüksek seviyesi ise 7.612 olarak kaydedildi. Ancak bankacılık endeksi hala olumsuz bir performans sergiliyor. Saat 11:20 itibariyle yüzde 3,90 değer kaybıyla 6.670 seviyesinde bulunuyor.

Banka hisselerindeki değer kayıpları da dikkat çekiciydi. AKBNK yüzde 5, HALKB yüzde 4 ve GARAN yüzde 3,80 oranlarında değer kaybı yaşadılar. Diğer yandan, aynı dönemde dolar/TL paritesi yüzde 0,22’lik bir artışla 27,17 seviyesine yükseldi.

source site-2