NBA Yıldızı Binance Davasından Adının Çıkarılmasını İstedi!

NBA yıldızı Jimmy Butler’ın avukatları, ünlü basketbolcuyu Binance ve kripto para influancerlarına açılan davadan çıkarmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz nisan ayında dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e, borsanın CEO’su Changpeng Zhao (CZ) yanı sıra Bitboy olarak bilinen ünlü kripto para analisti Ben Armstrong ve Miami Heat oyuncusu Jimmy Butler’ın da bulunduğu 3 kripto para influancer’ına kayıt dışı menkul kıymet alımını teşvik ettikleri gerekçesiyle 1 milyar dolarlık tazminat davası açılmıştı.

Jimmy Butler’ın avukatları 24 Temmuz tarihinde mahkemeye yaptıkları başvuruda, basketbolcunun herhangi bir tanıtım yapmadığı gerekçesiyle davadan çıkarılmasını talep etti. Avukatlar ayrıca Butler’ın iş birliği içeren gönderilerinde menkul kıymet tanıtımı yerine yalnızca yatırımcılara kendi araştırmalarını yapmalarını tavsiye ettiğini belirtti.

Butler iş birliği kapsamında 2,7 ve 14 Şubat tarihlerin toplamda 3 video yayınladı. Bu videolarda farklı konularda çeşitli bilgilere sahip olmasına rağmen yatırım ve kripto konusunda bir kalifikasyonu olmadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Kahveyi bilirim, dominoyu da bilirim. Ancak söz konusu kripto olduğunda beni aramayın. Unutmayın konu kripto olduğunda ünlü isimlerin ne dediğini önemsemeyin. Kendinize güvenin ve araştırmanızı yapın.

Ayrıca 14 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabından yayınladığı iş birliği gönderisinde, o tarihte oynanacak maç sırasında #CryptoCelebAlert tag’ini kullanan kullanıcılar arasından seçilecek 2.222 kişiye NFT hediye edeceğini belirtmişti.

Butler-Binance iş birliğinin ünlü isimler tarafından verilen eksik yatırım tavsiyelerine uyulmaması için yapılmış bir uyarı çalışması olması nedeniyle NBA oyuncusunun davadan çıkarılma ihtimali bulunduğu belirtildi.


source site-10