Microsoft Edge 117 ile bu özellikler kaldırılacak

Microsoft, yapay zekalı Bing Chat başta olmak üzere Edge tarayıcısına birçok özellik ekledi. Ancak yeni bir sürüm ile artık önemli özellikleri desteklemeyeceğini duyurdu. 14 Eylül’de kullanıcılara açılacak Microsoft Edge 117 ile Çocuk Modu ve Matematik Çözücü gibi özellikler sonlandırılacak.

Microsoft Edge 117 ile bu özellikleri kullanamayacaksınız

Microsoft, Edge için kararlı 117 sürümü üzerinde çalışıyor. Yeni güncellemeyle sunulacak bu sürümde bazı sevilen özelliklerin kaldırılacağı belirtildi. Desteği bitecek özellikler arasında Matematik Çözücü, Resimli Sözlük, Alıntılar, Dil bilgisi Araçları ve Çocuk Modu yer alıyor.

Microsoft, bu özellikleri neden kaldırdığını detaylı olarak açıklamadı. Ancak bu ekstra özellikleri kaldırarak “son kullanıcı deneyimini iyileştireceğini ve Diğer Araçlar menüsünü basitleştireceğini” ifade etti. Şirket, bu özelliklerin çoğunun sınırlı yeteneklere sahip olduğuna inanıyor.

Google artık sesinizi de yapay zekaya emanet ediyor!

Google artık sesinizi de yapay zekaya emanet ediyor!

Google Kaydedici yapay zeka ile özetleme desteği kazanıyor. Böylece uzun kayıtları yapay zeka sayesinde kısaltmak mümkün olacak.

Edge 117, Chromium tabanlı tarayıcı için büyük bir güncellemeyi temsil ediyor. Kaldırılan özelliklerin yanında bazı eklemeler de olacak. En önemli yenilikler arasında Edge for Business adı verilen iş yönetimi paketi yer alıyor.

Kurumsal paket sayesinde Edge’in Chrome kullanıcı tabanına rakip olması ve ofis bilgisayarlarında daha fazla kullanılması amaçlanıyor.

Microsoft

Edge 117 ile kullanımdan kaldırılan özelliklerin bir süre daha tarayıcıda tutulacağını belirtelim. Ancak Microsoft, bunların eninde sonunda tamamen kaldırılacağını ifade etti. Şirket, bu özellikler üzerinde aktif şekilde çalışmadığı için hata verebileceğini de söyledi.

Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın…

source site-28