MATIC, XRP, ARB, DOGE, ADA, OP: Haftaya Neler Bekleniyor?

Son zamanlarda, popüler altcoinler olan MATIC, XRO, ARB, DOGE, ADA ve OP için değerli analizler gündeme geldi. İşte bu altı altcoin için kritik, izlenmesi gereken seviyeler…

MATIC ve bu 5 coin için sırada neler var?

Ripple için düzeltici süreç sona eriyor

Analist Valdrin Tahiri’ye göre Ripple’ın XRP fiyatı kısa bir süre önce 700 günlük direnç çizgisini aşarak yılın en yüksek seviyesi olan 0,94 dolara ulaştı. Fiyat o zamandan beri düşüşte ancak 0,54 dolar yatay direnç alanı ile 0,90 dolar direnç alanı arasındaki orta noktaya yakın seyrediyor. Başarılı kırılma nedeniyle uzun vadeli eğilim yükseliş yönündeyken, kısa vadeli eğilim belirsiz ancak yakında potansiyel bir dibe işaret ediyor. SEC’e karşı tarihi bir galibiyetin ardından XRP defterinin benimsenmesinin artması da dahil olmak üzere Ripple cephesindeki olumlu haberler, olumlu görünüme katkıda bulunuyor. Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) yükseliş eğilimine işaret ediyor ve RSI değeri 50’nin üzerinde ve yükseliyor, bu da piyasadaki boğalar için bir avantaj anlamına geliyor.

Analiste göre altı saatlik zaman dilimindeki teknik analiz, Elliott Dalga teorisine dayalı olarak XRP için yükseliş görünümü gösteriyor. XRP şu anda beş dalgalı bir yükseliş trendinin dördüncü dalgasında ve düzeltici aşama tamamlanırsa fiyat 1,10 dolara doğru hızlanabilir. Halihazırda ulaşılmamışsa, dip için en olası alan, birkaç destek seviyesiyle gösterilen 0,64 dolar civarındadır. Bununla birlikte, birinci dalganın en yüksek seviyesi olan 0,56 doların altına düşülmesi düşüş eğilimine işaret ederek kanalın destek hattına 0,50 dolara kadar potansiyel bir düşüşe yol açacak ve bu da %25’lik bir düşüşü temsil edecektir.

MATIC, XRP, ARB, DOGE, ADA, OP: Haftaya Neler Bekleniyor?

DOGE için boğa dönüşü ufukta

Yine analist Valdrin Tahiri’ye göre, Dogecoin’in (DOGE) fiyatı kısa süre önce önemli bir uzun vadeli direnç alanından çıktı. Ancak beklenen keskin artış gerçekleşmedi ve fiyat şu anda kırılma öncesi seviyelere yakın işlem görüyor. Haftalık zaman diliminde DOGE, Mayıs 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana aşağı yönlü bir direnç trend çizgisini takip ediyordu. Bir toparlanma evresine girdi ve 805 gün yerinde kaldıktan sonra nihayet 15 Temmuz’da direnç çizgisinin üzerine çıktı. Bu tür formasyonlardan kopuşlar genellikle önemli fiyat artışlarına yol açarken, beklenen yükseliş henüz gerçekleşmedi.

MATIC, XRP, ARB, DOGE, ADA, OP: Haftaya Neler Bekleniyor?
MATIC, XRP, ARB, DOGE, ADA, OP: Haftaya Neler Bekleniyor?

Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) değeri 50’nin hemen üzerinde seyrediyor ve trendin yönünü belirsiz hale getiriyor. 0,060 dolar destek alanına bir düşüş %20’lik bir düşüşe neden olurken, yukarı yönlü hareketin devam etmesi %100’lük bir artışla 0,150 dolara yol açabilir. DOGE/BTC çiftinde, haftalık zaman dilimi de yükseliş görünümü gösteriyor. Fiyat, daha önce 230 gün boyunca altına saptıktan sonra 900 Satoshi bölgesini geri aldı. Azalan bir direnç çizgisinden kopuş, yükseliş eğilimini daha da destekliyor. Bununla birlikte, RSI hala 50’nin altında olduğu için yükseliş senaryosunu henüz onaylamadı. Sırasıyla 230 Satoshi ve 0,060 dolar alanlarının altında kapanış, 0,060 dolarlık uzun vadeli desteğe potansiyel bir düşüşle birlikte düşüş eğilimine işaret edecektir.

Cardano fiyatı desteği kaybetti

Tahiri, son olarak ADA tahminini paylaştı. Cardano (ADA) fiyatı kısa süre önce kısa vadeli yükselen destek hattından aşağı kırılarak önceki yükseliş trendinin sonunu işaret etti. Kırılmanın sürdürülememesi, fiyatı kırılma öncesi seviyelerine geri getiren bir düşüşe yol açtı. Günlük zaman diliminde, Göreceli Güç Endeksi (RSI) düşüş eğilimi gösteriyor ve RSI 50’nin altında ve düşüş eğilimi gösteriyor. Daha kısa vadeli altı saatlik zaman diliminde, Elliott Dalga sayımı, düşüş eğilimini destekleyen tamamlanmış bir A-B-C düzeltici yapıya işaret ediyor.

Kısa vadeli yükselen destek çizgisinin 31 Temmuz’da aşılması da yeni bir düşüşün başladığını teyit ediyor. Düşüş görünümüne rağmen, olası bir tersine dönüş fiyatı 0,33 dolarlık yükselen destek hattına geri getirebilir ve bu da direnç görevi görür. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson’ın Cardano Blockchaininin hızını ve verimliliğini olumlu yönde etkileyebilecek bir ağ yükseltmesi duyurduğunu belirtmek gerekir.

MATIC fiyatı 13 ayın en düşüklerinde

Analist Aaryamann Shrivastava’ya göre MATIC (Polygon) fiyatı Temmuz ortasından bu yana düşüşler yaşıyor ve bu da onu piyasadaki en kötü performans gösteren kripto para birimlerinden biri haline getiriyor. Şu anda 0,661 dolardan işlem gören MATIC, Temmuz ortasından bu yana yaklaşık %23 düşerek 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) ve 0,742 dolarlık destek seviyesini aştı. Şu anda en son Haziran ayında test edilen 0,585 dolar destek seviyesine yaklaşıyor. Azalan iyimserlik, yatırımcıların ağ üzerindeki azalan faaliyetlerinde açıkça görülmekte. İşlem yapan MATIC sahiplerini ölçen aktif adres sayısı sadece iki hafta içinde %60 oranında azalarak 4,5 binden 1,8 bine geriledi.

MATIC yatırımcılarının çoğu şu anda zararda; toplam adreslerin yaklaşık %88’i MATIC’i zararda tutuyor ve %9,5’ten daha azı herhangi bir kazanç gözlemliyor. Kayıpları nedeniyle, bu yatırımcıların arzlarını hareket ettirme olasılığı daha düşük ve altcoin’de bir toparlanmayı tetiklemek ve karlarını geri getirmek için daha geniş piyasa ipuçlarını veya ağ gelişimini bekliyorlar. Göreceli Güç Endeksi (RSI), 50,0’daki nötr çizginin altında bir düşüş göstererek yükselişin azaldığını gösteriyor. Bu durum, altcoinin potansiyel olarak 0,585 dolara geri çekilebileceğini, ancak bu seviyeden bir sıçramanın aşırı kayıpları önlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Genel olarak, MATIC için toparlanma beklentileri biraz zaman alabilir.

Arbitrum fiyatı kayıpları telafi edecek mi?

Analist Ekta Mourya ise Arbitrum analizini paylaştı. Arbitrum’un geliştiricisi Offchain Labs, BOLD (Bounded Liquidity Delay) adlı yeni bir anlaşmazlık protokolünü tanıttı. Bu protokol, zincirleri için izinsiz doğrulama sağlayarak Arbitrum’un merkezsizleşmesini artırmayı amaçlamaktadır. Bu protokol, zincirin güvenliğini ve canlılığını sağlamak, durumların çözümlenmesi için gecikmeyi en aza indirmek ve dürüst olmayan tarafların dürüst olanlar için maliyetleri artırmasını önlemek için tasarlanmıştır. Arbitrum’un farklı varlıklarda kilitli 2,58 milyar doları bulunuyor ve bu da DeFi alanındaki popülerliğini gösteriyor. Offchain Labs tarafından önceki özelliklerin piyasaya sürülmesi, Arbitrum’un yerel tokeni olan ARB’nin fiyatında bir toparlanmaya yol açtı. BOLD’un kullanıma sunulmasıyla birlikte yatırımcılar, önceki örneklerde görüldüğü gibi başka bir fiyat rallisi için umutlu.

Optimism için sırada neler var?

Son olarak, analist Akash Girimath, Optimism’in OP tokenından bahsetti. Optimism (OP) fiyatı, Mayıs 2023’teki başlangıcından bu yana altı yüksek düşük ve üç yüksek yüksek ile birkaç aylık bir yükseliş trendinde. Fiyat, yükselen bir paralel kanalın alt trend çizgisindeki destek tabanından sıçrayarak %63’lük bir artışla mevcut fiyatı olan 1,72 dolar yükseldi. Dalga Eğilimi, Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Müthiş Osilatör (AO) gibi göstergelerin tümü alım sinyalleri vererek yükseliş momentumunun yeniden canlandığını gösterdi.

Şu anda destek görevi gören 1,36 dolar seviyesiyle, Layer 2 tokeninin paralel kanalın orta noktasına denk gelen 2,07  ve 2,85 dolar engellerinde dirençle karşılaşması muhtemeldir. Yatırımcılar OP’nin bu direnç seviyeleri arasında konsolide olmasını bekleyebilir. Bununla birlikte, daha aşırı bir yükseliş senaryosu, 2021 boğa koşusu sırasında MATIC gibi diğer layer 2 tokenlerinde görülen önemli rallilere benzer şekilde OP’nin potansiyel olarak %600’lük bir fiyat hareketi yaşayabileceğini gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1